Apple Pay Hungary ismertető – Fizess a mobiloddal online fogadás oldalakon!

Ebben a cikkünkben az Apple Inc. mobil fizetés módját vesszük górcső alá. Egyebek mellett olyan témákat fogunk átvenni, hogy mi az Apple Pay, milyen eszközökkel használható, hogyan kell Apple Pay-t használni a befizetéshez online bukmékereknél, kaszinóknál, internetes pókertermeknél. De mindemellett szót ejtünk majd az Apple Pay Magyarország régiójában elérhető szolgáltatásairól, valamint arról is, hogy miként tudsz ezzel a rendkívül trendi, innovatív módszerrel hagyományos üzletekben, áruházakban, szupermarketekben stb. fizetni.

Oldalak, amik elfogadják az Apple Payt
Rang Bukméker Bónusz Weboldal
1 QuickWin 35.000 Ft Fogadj most! QuickWin vélemények
2 Rabona 50.000 Ft+ 6.000 Ft Free Bet Fogadj most! Rabona vélemények
*Ez az ajánlat kizárólag a ultrasportsbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
3 FEZbet 35.000 Ft Fogadj most! FEZbet vélemények
*Feltételek érvényesek! 18+; Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Apple Pay Magyarország – A 21. századi fizetési mód sztorija

Apple Pay magyarország

Amikor annak idején – ami nem is volt oly nagyon régen – megjelentek, majd szélesebb körben elterjedtek az ember zsebében elférő, hordozható telefonok, még nem lehetett sejteni, hogy néhány évvel később igazi mobilforradalom fog világszerte kibontakozni. Azt pedig még a digitális revolúció leglelkesebb zászlóhordozói sem feltételezték, hogy a 21. század második évtizedében már a mindennapi élet részét fogja képezni a mobilkészülékes fizetés az olyan, innovatív megoldások alkalmazására specializálódott cégeknek köszönhetően, mint például az Apple.

Az Apple Pay Magyarország területén már 2019 tavaszán elérhető volt. Eleinte az Apple Pay Hungary szolgáltatást csak a legnagyobb pénzintézetek támogatták (OTP, K&H, MKB), viszont nem sokkal később a kisebb kereskedelmi és hitelbankok is beálltak a „csatasorba”, és lehetővé tették az Apple Pay használatát az általuk kibocsájtott hitel- és bankkártyák legtöbbje esetében. Természetesen a legújabb FinTech cégek is meg akarták lovagolni az okoskészülékes fizetés egyre magasabb hullámait, és egyebek mellett még a Revolutnál is lehetővé tették a magyar ügyfeleknek, hogy „hibrid” módon használhassák a Mastercard típusú kártyájukat – Revolut Apple Pay funkcióval – online és hagyományos boltokban történő fizetések lebonyolításához.

A hónapok teltek-múltak, és ma már ott tartunk, hogy a magyar piacon aktívan jelenlevő sportfogadás és szerencsejáték szolgáltató cégek egy részénél is lehet Apple Pay-el fizetni (arra, hogy hogyan kell Apple Pay-t használni a befizetéshez, a későbbiekben még vissza fogunk térni).
Apple Pay – Mire van szükségem a használatához?

Nos, először is ahhoz, hogy az Apple Pay Hungary rendszerét használni tudd hagyományos üzletekben, illetve online módon történő fizetésekhez, olyan „almás” készülékkel kell rendelkezned, amelynél ez a funkció támogatott – ezen készülékek teljes listáját az Apple Pay-nek a hivatalos weboldalán találod meg (mindenképp NFC-s készüléknek kell lennie). De, ha minden igaz, akkor az iPhone 6 és az újabb készülékek, valamint az újabb okosórák is támogatják (ha az adott óra párosítva van a nálad lévő okostelefonnal, illetve, ha olyan típusú, amihez hozzá vannak adva a Wallet alkalmazásban tárolt kártyák).

Értelemszerűen olyan kártyára (bank- vagy hitelkártya) is szükséged lesz, amit az iPhone Apple Wallet alkalmazásában be tudsz állítani, mint fizetési forrást (több kártyát is beállíthatsz – elvileg készülékenként mostanság akár 12-et is, ha megfelelő eszközzel rendelkezel). No és persze az sem árt, ha az adott kártyának (vagy a hozzá tartozó bankszámlának) pozitív az egyenlege, máskülönben igencsak bajos lenne a mobilos fizetés még a Revolut Apple Pay funkciójával is.

A már említetteken kívül persze az is fontos, hogy rendelkezz az adott készüléken futtatható operációs rendszer legfrisseb / legújabb verziójával (iOS watchOS, illetve a macOS – az utóbbi abban az esetben, ha desktopos platformon is akarsz fizetni).
Apple Pay Hungary – Beállítási tippek, tanácsok

Az alábbiakban – nem túl bő lére eresztve a dolgot – azt igyekszünk bemutatni, miként lehet beállítani az Apple Pay-es fizetési módot okostelefonon a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban. Természetesen az itt leírtakat nem kell szentírásnak venni, viszont tény, hogy a saját tapasztalatainkon alapulnak, ugyanis azon szerencsések közé tartozunk, hogy Androidos és iOS-es készülékeket is használhatunk online sportfogadáshoz, valamint a vele kapcsolatos ügyek intézéséhez a mobil bankolást beleértve.

 1. Elvileg manapság már nem kell külön aktiválni az Apple Pay-t az adott bankkártyán (bár ezt bankja válogatja), viszont, ha az esetedben mégis, akkor az első lépés gyanánt ezt mindenképp meg kell tenned;
 2. Indítsd el az adott okostelefonon a Apple Wallet appot;
 3. Kattints a kártya hozzáadása („+”) opcióra;
 4. Helyezd el úgy a kártyát, hogy a kereten belül legyen – ekkor elvileg a kártyaszámot beolvassa az applikáció;
 5. Add meg a további kártya adatokat kézzel (név, kártyaszám, lejárati dátum, CVV kód stb.).
 6. Hagyd jóvá a kártya hozzáadását.
Az Apple Wallet app kezdő képernyője Kártyaadatok megadása kézzel

Az adott kártyát be tudod állítani elsődleges finanszírozási forrásként, és természetesen bármikor el is tudod távolítani az Apple Wallet alkalmazásból, ha úgy látod jónak. Ami az online sportfogadás és szerencsejáték kapcsán felmerülő fizetést illeti, olyan bukméker / kaszinó mobil platformján (mobilos oldal, natív app) tudsz okostelefonnal, esetleg iPad, vagy okosóra révén fizetni, amelyénél ez a bankolási mód elfogadott. Amennyiben az adott operátor desktopos platformján szeretnél ezzel a módszerrel fizetni (Mac asztali számítógép, Macbook), akkor Touch ID-s Mac-re lesz szükséged, és csak a Safari böngészőt tudod használni erre a célra.
Egy Apple Pay bukméker rövid bemutatása

Ebben a fejezetben be szeretnénk mutatni röviden – pár gondolat erejéig – egy olyan bukmékert, amelynél az Apple Paynek a használatával gond nélkül tudsz pénzt elhelyezni a belső egyenlegeden. Tény, hogy manapság még nem lehet Dunát rekeszteni azokkal az operátorokkal, amelyek engedélyezik az Apple Payes fizetést, és a magyar piacon is jelen vannak. Viszont ahogy manapság a dolgok állnak, előre borítékolható, hogy egyre több és több kaszinó / sportfogadás szolgáltató veszi majd fel a fizetési megoldásai közé az „almás bankolást”.

bwin

bwin

A kiváló fogadási ajánlattal, hatalmas piac- és sportválasztékkal rendelkező bwin a legmegbízhatóbb bukmékerek táborába tartozik. A prémium minőségű szolgáltatásokat nyújtó bukinál magyar nyelvű felhasználói felület, és gigantikus mértékű élő fogadási ajánlat várja nap, mint nap a magyar sportfogadás rajongókat. A bwin appjai az ágazat legjobbjai közé tartoznak, és az Apple Pay-es fizetési mód is remekül működik velük.

A bwin-nél rendszeresen vannak olyan sportfogadási promóciók, amelyekben részt véve egyebek mellett ingyenes fogadásokat (free bets) és egyéb jutalmakat szerezhetsz. Az ausztriai székhelyű bukméker szorzói számos esetben sokkal jobbak, mint az Egyesült Királyságban található piaci versenytársai. És az sem mellékes, hogy a fogadási típusok között az összes olyan megtalálható a bukméker online betslip-én, amit egyre gyakrabban használnak manapság a nagyobb tétekben fogadó magyar játékosok (pl. Super Heinz, Goliath 247).
GYIK

 • 🎰Apple Pay használható általatok ajánlott kaszinókban is?

 • Természetesen igen, de mindenképp érdemes elolvasnod annak a kaszinónak az ismertetőjét, amit kiszemeltél magadnak. Emellett az adott operátor ügyfélszolgálatával is ajánlott felvenned a kapcsolatot, mivel előfordulhat, hogy egy fizetési mód, ami korábban elérhető volt, lekerült az ajánlott opciók listájáról.

 • 🆔Apple Pay fizetésnél kell valamilyen verifikációt használnom?

 • Igen, kell. Például az ujjlenyomatoddal tudod jóváhagyni az adott tranzakciót.

 • 📱Egy „sima” közértben is elfogadják például az Apple Pay fizetést?

 • Manapság már szerencsére „ott tart a világ” Magyarországon, hogy még a kisebb közértekben is tudsz a telefonoddal Apple Pay-el fizetni.

open