Google Pay sportfogadás – Android alapú mobilos fizetési mód

A Google Pay fizetési mód több európiai országban már elérhető, de hazánkban egyelőre nem lehet még letölteni a Play Áruházból. Viszont mérget vehetünk rá, hogy ez a probléma hamarosan elhárul, és a Google Pay Magyarország régiójában is elérhető lesz. Ezért úgy véljük eljött az ideje, hogy egy ismertető keretében bemutassuk ezt a fizetési módot is olvasóinknak. Mivel több, mint valószínű, hogy a magyar online sportfogadás és szerencsejáték piacon jelenlévő szolgáltatóknál is elérhető lesz a hazai játékosok számára a G Pay alapú bankolás.

Fogadási oldalak, amelyek elfogadják a Google Pay-t
Rang Bukméker Bónusz Weboldal
1 QuickWin 35.000 Ft Fogadj most! QuickWin vélemények
2 Rabona 50.000 Ft+ 6.000 Ft Free Bet Fogadj most! Rabona vélemények
*Ez az ajánlat kizárólag a ultrasportsbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
3 FEZbet 35.000 Ft Fogadj most! FEZbet vélemények
*Feltételek érvényesek! 18+; Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Google Pay Magyarország – G Pay app hazai elérhetősége

Google Pay Magyarország

Elöljáróban fontos megemlítenünk, hogy a Google Pay Magyarország régiójában – ennek a cikknek a megírásakor – csak egy-két bank támogatását élvezi (pl. K&H bank), illetve olyan cégekét és online kereskedelmi platformkét (például az Alza), amelyeknél integrálva van a saját applikációjukba a G Pay. Jelenleg magát az appot magyarországi IP-címről egyáltalán nem lehet letölteni a Play Áruházból – az a bosszantó üzenet fogadja az embert, hogy „ez az elem nem áll rendelkezésre a te országodban”.

Persze némi trükközéssel azért be lehet szerezni az appot. Például, ha a szlovák határ tőszomszédságában laksz, akkor csak át kell ugranod északi szomszédjainkhoz. Például, amennyiben messzebb élsz, akkor valamilyen „komolyabb” VPN szoftverrel is megoldható a Google Pay letöltése (mondjuk beállítasz egy szlovákiai IP-címet). Viszont aki nem akarja elhagyni az egyenes utat, annak csak azt tudjuk tanácsolni, hogy várjon türelemmel, mert ezer százalék, hogy a Google Pay Magyarország területén is elérhetővé fog válni rövid időn belül.
Google Pay – Használhatóság és funkciók

Manapság már a legtöbbünknek egynél több bank- és / vagy hitelkártyája van, az egyéb, FinTech vállalatok, e-pénztárca szolgáltatók által kiadott kártyákról (pl. Wise, Revolut, NETELLER, Skrill, Blackcatcard, Payoneer stb.) nem is beszélve. És tény, hogyha az ember az összes kártyáját állandón a keze ügyében akarja tartani, akkor ugyebár az otthona elhagyásakor magánál kell vinnie mindet. Ennek értelemszerűen az a hátránya, hogy a „tárcánk” elvesztése / ellopása esetén az összes kártya is elvész, és gondoskodnunk kell a pótlásukról, ami nem kevés idővel jár, a temérdek bosszankodásról nem is beszélve.

Ennél a pontnál jön be a képbe az Apple Pay-hez hasonlatosan működő Google Pay, ami lehetővé teszi, hogy egy NFC funkcióval rendelkező Androidos okostelefonnal – esetleg okosórával – fizethessünk anélkül, hogy magunknál kelljen tartani a fizikai bank- és hitelkártyáinkat. Az adott készülékre a G Pay appot csak le kell tölteni, majd a telepítést követően a szükséges beállítások részeként hozzá kell adni azokat a kártyákat, amelyeket használni szeretnénk vele (többféle beállítási lehetőség van). Ezt követően a G Pay révén online is fizethetünk, és természetesen a hagyományos boltokban történő vásárlásainkat is lebonyolíthatjuk vele – a lényeg, hogy a nálunk lévő készüléknek az akkumulátora fel legyen töltve, mert, ha lemerül, akkor biza’ keresztet vethetünk a beépített NFC funkció használatára.
Google Pay fogadás és sportfogadás oldalakon történő használata

A Google Pay sportfogadás oldalakon, és online kaszinóknál egyelőre még kábé olyan ritka, mint a fehér holló. De remélhetőleg ez a helyzete a közeli jövőben megváltozik, és a G Pay is legalább olyan elfogadottsággal bír majd, mint az „almás konkurens cég” által működtetett Apple Pay. Amennyiben arra a kérdésre kéne most választ adnunk, hogy jelenleg van-e olyan magyar piacon aktív bukméker ahol a G Pay révén oda-vissza intézhető a bankolás, igencsak bajban lennénk. Ugyanis a nagyobb fogadóirodák és szerencsejáték szolgáltatók közül néhány már – bizonyos feltételek megléte mellett – engedélyezte a G Pay-es befizetést.

De mindez nem jelenti azt, hogy a Google fizetéses opció Magyarországon is elérhető lenne pillanatnyilag az internetes fogadáshoz, hiszen – ha belegondolsz – még magát az appot sem tudjuk egyelőre leszedni a Play Áruházból. Ezért ahhoz, hogy ésszerű időn belül jelentősebben megugorjon a Google Pay fogadási oldalak száma, először magénak a fizetési módnak kéne szélesebb körben elterjedtté válnia, ami jelen ismereteink alapján a hagyományos kereskedelmi és hitelbankok, illetve a manapság népszerű FinTech cégek támogatása nélkül nehezen képzelhető el.
Google Pay GYIK

  • Ha külföldön élek gond nélkül használhatom a Google Pay fizetési módot?

  • Amennyiben a tartózkodási helyed szerint országhoz tartozó Play Áruházban megtalálható az G Pay applikáció, és az készüléked rendelkezik NFC funkcióval, akkor semmi akadály nincs annak, hogy rendeltetésszerűen, „szabályosan” használhasd.

  • 🔒Google Pay révén biztonságosan fizethetek?

  • Ezzel a megoldással nem kell online vásárlás esetén kiadnod az „érzékeny” kártya / banki adataidat, ezért teljesen biztonságosan tudod használni még olyan webshopokban is, amelyek csak nemrégiben nyitották meg a virtuális kapuikat, és emiatt még csekély számú online vélemény látott napvilágot velük kapcsolatban.

  • 🆚Az Apple Pay vagy a Google Pay a jobb?

  • Mindkét rendszer „egyformán jó”, mivel alapvetően ugyanarra a célra szolgál: fizikai kártyák alkalmazása nélküli mobilkészülékes fizetésre. Ugyanakkor tény, hogy egyesek az almás megoldást tartják jobbnak, míg mások inkább a G Pay-re voksolnak. Ha iOS-es és Androidos készüléked is van, akkor te magad is kipróbálhatod mindkét appot, és eldöntheted, hogy melyik passzol jobban a bankolási, vásárlási szokásaidhoz.

open