A FEZbet online fogadóiroda teljes körű bemutatása

A FEZbet az online sportfogadás ágazatának...
egyik legújabb szereplője, mivel csak nemrégiben, 2020 elején jelent meg a piacon. Az ember ennek alapján elsőre azt hihetné, hogy ennek a sportfogadás szolgáltatónak a tojáshéj még a fenekén van. Viszont az igazság ezzel szemben az, hogy a buki mögött egy komoly múlttal és kiváló renoméval bíró cég, az Araxio Development N. V. áll, amely több neves brandnek a tulajdonosa, és számos sportfogadó oldalt működtet. Ha kíváncsi vagy rá, hogy milyen szolgáltatások, bónuszok, akciók érhetők el a FEZbet magyar nyelvű webhelyén, és közelebbről meg szeretnéd ismerni a magyarországi játékosokat is tárt karokkal váró operátort, akkor ebből a cikkből mindent megtudhatsz róla.
Mutass kevesebbet -
Mutass többet +
4.84.8/5
FEZbet
Bónusz: 35.000 Ft
 • Üdvözlő bónusz:
  yes
 • Top 3 sport:
  • Foci
  • Tenisz
  • Kosárlabda
 • Licenc:
 • Élő közvetítés:
  no
 • Élő FOGADÁS:
  yes
 • Alapítás éve:
  2020
 • Díjak:
  -
 • Platformok:
  • desktop
  • mobile
 • VIP Klub:
  yes
 • Kaszinó szekció:
  yes
 • Póker szekció:
  no
 • Nyelvek:
  Magyar
 • Élő chat:
  yes
 • 24/7 ügyfélszolgálat:
  yes

Előnyök:

 • A FEZbet-nél számos remek promóció érhető el az operátor sportfogadás termékéhez
 • A FEZbet a cash out lehetőségét is biztosítja

Hátrányok:

 • Az oldal magyar fordítása jelenleg nem túl jó

*Feltételek érvényesek! 18+;

Milyen licenccel rendelkezik a FEZbet?

A FEZbet működési engedélyét a Curacao eGaming állította ki

Manapság, ha egy online fogadóiroda nem tud semmilyen működési engedélyt felmutatni, teljesen mindegy, hogy milyen fogadási ajánlattal, bónuszokkal, vagy csilli-villi fogadási platformmal rendelkezik – az egész csak „parasztvakítás”, ezért messzire elkerülendő. Mivel jelen cikkünk „főhőse” a FEZbet sportfogadás szolgáltatót, ezért mielőtt még komolyabban szemügyre vettük volna a rendszerét, az volt az első dolgunk, hogy ellenőrizzük, rendelkezik-e hivatalos licenccel.

Szerencsére a FEZbet magyar webhelyét az Araxio Development N.V. működteti, aminek a neve napjaikban egyebe forrott a megbízhatósággal. A cég érvényes működési engedéllyel rendelkezik, amit Curacaon, Hollandia egyik társult államban állítottak ki számára (Curaçao eGaming Commission: 8048/JAZ2016-064). A cég székhelye pedig ezen a címen található: Abraham Mendez Chumaceiro Boulevard 50, Curacao.

Viszont itt azt azért meg kell, hogy jegyezzük, hogy a pénzügyi tranzakciók lebonyolítását nem az Araxio Development végezi (amely nem csak az üzemeltetője, hanem a tulajdonosa is a FEZbez magyar oldalának), hanem a Cipruson bejegyezett Tranello Limited (cím: 4 Promitheos st, 1065, Nicosia, Cyprus). Ugyanakkor tény, hogy ez a FEZbet megbízhatósága kapcsán nem oszt nem szoroz, hiszen számos sportfogadás szolgáltató él az EU-s szinten kedvezőnek számító ciprusi adózás lehetőséggel, ami bárhogy is nézzük, jelentős mértékben hozzájárul egy online fogadóiroda költséghatékony módon történő működtetéséhez.
FEZbet jellemzők

🎁 Üdvözlő bónusz 35.000 Ft
📱 Mobil alkalmazás iOS és Android
🔴 Élő fogadások Igen
📺 Élő közvetítés NemFEZbet alternatív link – kell avagy sem?

A FEZbet elérése magyar IP-címről teljesen akadálymentes volt, amikor teszteltük az operátor desktopos webszájtját, illetve a FEZbet mobil weboldalát. Ennek őszintén örültünk, mivel így nem volt szükség egyéb megoldások használatára, mint például FEZbet alternatív link, mirror site (tükör oldal), FEZbet alternatív cím stb.

Viszont az bármikor előfordulhat, hogy a cikk publikálását követően az operátor alapértelmezett webcímét blokkolás alá vonják a magyar hatóságok. És emiatt a default URL-en keresztül a FEZbet elérése már nem lesz kivitelezhető. Persze ilyenkor sem kell egyből visszavonulót fújni, mivel erre az esetre is fel vagyunk készülve!

Mit tegyek, ha a FEZbet elérése problémássá válik?

Ha beüt a krach, és a FEZbet elérése nem lesz megoldható a normál weblinken keresztül, akkor nálunk biztos, hogy találsz majd megoldást a problémára. Ugyanis ilyen esetekben – amikor is egy sportfogadás oldalt jogtalanul blokkolnak – az adott szolgáltató rövid időn belül biztosít „alternatív opciókat”.

Azaz biztosra veheted, hogy magyarországi bannolás esetében a rendelkezésedre fog állni olyan FEZbet alternatív link, vagy FEZbet alternatív cím, amin keresztül egy az egyben oly módon tudod használni a fogadóiroda desktopos és mobil webhelyét, mintha az alapértelmezett URL-t pötyögnéd be a kedvenc böngésződ címsorába.
A számlanyitás menete – FEZbet regisztráció

A legjobb sportfogadás oldalak esetében a számlanyitás elég gyorsan lezavarható, és rendszerint csak egy űrlap (1-2 oldalas) kitöltése kell hozzá. Nos, ez a FEZbet regisztráció kapcsán nem mondható el, mivel a rendszer fejlesztőinek köszönhetően egy több „ablakos” regisztrációs procedúrán kell az embernek átverekednie magát. Mondjuk a folyamat maga nem tart sokáig, de úgy véljük, hogy a felhasználó fiók nyitására jobban megfelelne egy kétoldalas sima FEZbet regisztráció űrlap.

FEZbet regisztráció lépésről lépésre – desktopos változat

 1. A FEZbet sportfogadás oldalán kattints rá a „CSATLAKOZZ” gombra, amit a FEZbet belépés gomb mellett találsz a fejlécen;
 2. Ekkor a képernyő közepén megjelenik a „Hozz létre egy fiókot” szöveg” egy kisméretű egymezős űrlap társaságában. Ez a FEZbet regisztráció 1. lépése, aminek esetében csak az e-mail címedet kell megadnod. A mini űrlapon egy checkbox is található (ha bejelölöd, akkor az operátor tenni fog róla, hogy ne unatkozz, és időről időre promóciós ajánlatokat és egyedi bónusz ajánlatokat küld majd a megadott e-mail címre;
 3. A következő űrlapon egy tetszőleges felhasználói nevet tudsz megadni, valamint egy jelszót (az utóbbi minimum 9 karakteres kell hogy legyen, valamint 1 számot, 1 kisbetűt, és 1 nagybetűt is tartalmazni kell). A megadott jelszó megerősítésére nincs külön mező, ezért nem árt, ha ennél a résznél fokozott körültekintéssel jársz el;
 4. A FEZbet regisztráció következő lépésében az országot automatikusan kiválasztja az IP-cím alapján a rendszer (Hungary), és alapértelmezettként a pénznemet beállítja a jó öreg magyar forintra (HUF) – ez utóbbit átállíthatod euróra. Amint ezzel megvagy, meg kell adnod a telefonszámod is (a formátumra ügyelj, és ne feledkezz meg a „+” jel után beírni a 36-ot is);
 5. Az ezt követő lépésben a nevedet kell megadnod, viszont ékezetes karakterek nem használhatsz (á, é, í, ű stb.). Majd ezt követően a születési dátumod, és a születési nemedet (férfi / nő opció választható);
 6. Az ötödik mini űrlapon a lakcímed megadását kéri a rendszer (város, utca és házszám, valamint irányítószám). A „poén”, hogy ékezetes betűket itt sem használhatsz, ezért pl.„Pécs” helyett az kell beírnod, hogy „Pecs”;
 7. Ha azt hiszed ennyivel megúsztad, hát tévedsz, mert vár rád egy újabb mikro űrlap, amin csak egyetlen árva jelölő négyzet van: ha bepipálod (kötelező), akkor azzal kijelented, hogy nagykorú személy vagy, és egyúttal azt is, hogy az ÁSZF-t illetve az Adatvédelmi Irányelveket is elolvastad, és elfogadod.
 8. Itt a vége fuss el véle: Kattints a „VÉGE” gombra!

Pár mondat a felhasználó fiók verifikációjáról

A FEZbet regisztráció végén a képernyő közepén megjelenik egy üzenet, amiben tájékoztatnak, hogy sikeresen regisztráltál az oldalon. A számlanyitás követően mindenképp ellenőrizd az általad megadott személyes adatokat (a módosításuk csak úgy történhet meg, ha az ilyen irányú szándékod előzetesen jelzed az ügyfélszolgálatnak). Ugyanis a későbbiekben hitelesítened kell majd a felhasználói fiókodat (pl. személyi igazolvány és közüzemi számla másolata révén), és ha az alapadatok nem egyeznek (név, lakcím), akkor abból tuti, hogy nem jössz ki jól.
FEZbet befizetés & FEZbet kifizetés módok

A FEZbet befizetés – azaz a belső egyenleg feltöltése – többféle módon is megoldható, és ehhez a „tradicionális” opciók mellett egyéb lehetőségeket is biztosít az operátor.

FEZbet befizetés opciók:

 • Bank- és hitelkártyák révén történő befizetés (Visa, Mastercard);
 • Pre-paid kártyás megoldás (paysafecard);
 • Rapid Transfer (Gyors átutalás);
 • Skrill és Skrill 1-Tap;
 • NETELLER

A minimális befizetési összeg a paysafecard használata esetében 100 Ft, az összes egyéb befizetési módnál 3000 Ft. Az egy tranzakciós befizetés 1 millió Ft-ban van maximalizálva.

VISA logo
MasterCard logo
Skrill logo
NETELLER logo
Paysafecard logo

FEZbet kifizetés opciók:

 • Bank- és hitelkártyák révén történő kifizetés (Visa, Mastercard);
 • Skrill és Skrill 1-Tap;
 • NETELLER

A minimális kifizetési összeg a FEZbet magyar ügyfelei esetében 3000 Ft (az elérhető kifizetési módok mindegyikénél), a maximális kifizetési összeg (tranzakciónként) 200 000 Ft (az elérhető kifizetési módok mindegyikénél).

A FEZbet magyar ügyfeleinek nem kell az operátornak tranzakciós díjat, vagy más extra költséget megtéríteniük.
Webszájt dizájn, használhatóság, funkcionalitás

A FEZbet magyar nyelvi támogatása aránylag jónak mondható, ami magunk közt szólva jelentősen leegyszerűsíti az webhely használatát. Az egyszerű, sallangmentes dizájnnak köszönhetően az oldal használatát pikk-pakk el lehet sajátítani pár perc alatt. A FEZbet sportfogadás oldalának van egy eléggé egyedi, sőt mondhatni rendhagyó funkciója – egy olyan oldalsó slideres főmenü, amit az index oldal bal felső sarkában lévő „3 csíkos” ikonnal lehet elővarázsolni.

A FEZbet weboldalának egyszerű a dizájnja

A fogadószelvény viszont pont ideális helyen került elhelyezésre – jobb oldalt a FEZbet belépés gombja alatt –, így mindig szem előtt van. Az oldalletöltések kifejezetten gyorsak, és az esetek túlnyomó hányadában csupán tizedmásodpercek telnek el, amíg betölti a rendszer az élő fogadás szekciót, vagy a virtuális sportfogdás részleget. Mindent egybevetve arra a végkövetkeztetésre jutottunk, hogy a FEZbet sportfogadás platformja ugyan nem egy szépségdíjas alkotás, viszont a funkcionalitás terén már-már tökéletesnek mondható.
FEZbet sportfogadás bónuszok & promóciók

A 100%-os kezdő bónusz összege 35 ezer Ft-ban maximalizálva, és mivel a legelső befizetéshez kapcsolódik, ezért, ha a bónuszpénz egészét be szeretnéd zsebelni, akkor neked is pont ekkora összeget kell befizetned a legelső egyenlegfeltöltésedkor. Természetesen jóval szerényebb első befizetéssel is bónuszhoz juthatsz: ehhez legalább 6 000 Ft-ot kell befizetned.

A bónuszra való jogosultság megszerzésére a befizetésed teljes összegében legalább egy alkalommal kell fogadnod min. 1.50x szorzóval. A bónuszra 6x-os megforgatási követelmény van érvényben, amit kétféleképpen teljesíthetsz: 1-es kötéses fogadások révén, amelyeknél a szorzó legalább 2.00; vagy gyűjtő fogadások révén, amelyeknek a részét képező fogadások esetében a szorzó legalább 1.50. Továbbá fel szeretnénk hívni a figyelmed arra is, hogy a bónuszpénzzel történő fogadás során a maximum tét 16 000 HUF. A megforgatási követelmények teljesítésére pedig 30 napod van. És, ha Skrill vagy NETELLER révén hajtod végre az első befizetésed, akkor nem igényelheted a FEZbet sportfogadás első befizetési bónuszt.
Megfelelő felhozatal fogadási piacokból

A FEZbet magyar nyelvű webhelyén aránylag jónak mondható kínálat várja az ide látogató fogadni vágyókat. Persze azért nagy meglepetésre senki ne számítson, mert más online bukmékerekhez hasonlóan itt is a labdarúgáshoz, és más jelentősebb népszerűséggel bíró sportokhoz biztosított a legtöbb piac. Például pontos eredmény piacok, alatta / felette piacok, hendikepesek, páros / páratlan eredmény, adott játékszakaszokra vonatkozó piacok stb.

Természetesen a sportok jellegétől és sajátosságaitól is függ a hozzájuk elérhető piacok száma, mivel ha például a manapság egyre populárisabb MMA-t vesszük alapul – az adott meccstől függetlenül – csupán néhány fogadási piac és pár opció érhető el hozzá. De ugyanez mondható el az e-sportok kapcsán is, amelyekből több, mint százra lehet napi szinten fogadásokat kötni a FEZbet sportfogadás oldalán, viszont a piacok száma az e-sportok esetén is erősen limitált.
A mai igényeknek megfelelő sportág választék

A FEZbet magyar webhelyén napjaink összes népszerű sportjára lehet fogadni. Az online bukméker iroda kínálatában megtalálható a labdarúgás, a kosárlabda, a tenisz, az asztalitenisz, a jéghoki, a röplabda, az amerikai és az ausztrál foci, valamint az ökölvívás és az UFC/MMA is. Ezeken kívül igényes és meglepően széleskörű a felhozatal a különböző típusú e-sportokból, de motorsportokra, krikettre, dartsra, baseballra is lehet többféle piacon fogadásokat kötni.

 • Kosárlabda

A fogadható sportág választékot színesitek az olyan sportok, mint a kelta foci, a kerékpár, a rögbi, a futsal, a biatlon, a tollaslabda, és a snooker. Egy szó, mint száz a FEZbet sportfogadás ajánlata a megfogadható sportágak tekintetében jónak mondható, de itt fontos megjegyeznünk, hogy jó pár olyan sport is szerepel a bukméker kínálatában, amihez csak pár esemény biztosított heti szinten (pl. kelta sportok).
Némi infó a fogadás menetéről

A FEZbet fogadószelvénye rendkívül egyszerű felépítésű, viszont a rendeltetési céljára tökéletesen megfelel, és az egyszerű dizájnnak hála, könnyen áttekinthető. Pre-match fogadás esetén az embernek csak annyi a dolga, hogy a főmenüből kiválasztja a megfelelő sportot és bajnokságot / ligát, majd azon belül az adott mérkőzést, és a megfogadni kívánt opciót, aminél az odds (szorzó) is természetesen fel van tűntetve.

Egy kattintás, és a megtett sportesemény kimenetel egyből megjelenik a fogadószelvényen, amin természetesen nem csak egyszerű, hanem kombinált (gyűjtő) fogadások megtételére is van lehetőség. Ezt követően csak a tétet kell beállítani (pl. forintban), ami után a „Megtenni a tétet” gombra kattintva lehet játékba küldeni az adott szelvényt. Az élő fogadás sem bonyolultabb, és az esetében a lényegi különbség pusztán annyi, hogy a szorzók időnként rendkívül gyorsan változnak mindkét „irányba”.
Élő fogadás funkció, cash out & live stream

Az online fogadóiroda desktopos webhelyén (valamint a mobil oldalán) az élő fogadás lehetősége is biztosított a bukméker regisztrált felhasználóinak. Manapság az élő fogadások népszerűsége folyamatosan nő, mivel egyrészt izgalmasabb módját nyújtják a sportfogadásnak, másrészt a legjobb sportfogadás oldalak esetében kábé ugyanannyi piac és opciók (sőt esetenként még több is) érhető el az in-play bettinghez, mint a meccsek előtti „hagyományos” sportfogadáshoz.

Az FEZbet számos sporthoz az élő fogadás lehetőségét is biztosítja

A FEZbet magyar ügyfelei a cash out lehetőségével is élhetnek – bár tény, hogy ez eléggé opcionális – azaz nem mindig érhető el, és nem minden sporthoz / mérkőzéshez biztosított. Ami pedig a live streamet, azaz az élő közvetítés funkciót illeti, a webszájt tesztelésekor arra a következtetésére jutottunk, hogy jelenleg ez a szolgáltatás gyakorlatilag csak az e-sportok eseményeihez áll rendelkezésre. De az mindenképp pozitívum, hogy az általunk megtekintett e-sport összecsapások minősége kifejezetten élvezhető minőségű volt.

Az egyéb sportokhoz egyelőre – legalábbis mi úgy vettük észre – csak „animációs digitális kommentár” van biztosítva, amin keresztül figyelemmel lehet kísérni valós időben egy-egy adott sportesemény (pl. kosárlabda mérkőzés) fontosabb eseményeit, történéseit.
Mit nyújt a FEZbet mobil oldala?

A FEZbet mobil webhelyének kialakítása jónak mondható, bár eléggé fura, hogy alapból a kaszinó szekcióban találja magát az ember a sportfogadás részleg index oldala helyett. A navigációhoz elengedhetetlenül szükséges főmenü ikon pedig nem a – szerintünk – logikus bal- vagy jobb felső sarokban, hanem a képernyő alján bal oldalt került elhelyezésre, ami finoman szólva is zavaróan hat, de azért a FEZbet mobil oldalának 5-10 perces használatát követően hozzá lehet szokni.

A mobil webszájt – mondjuk ez manapság már nem számít egetverő újdonságnak – kábé pont ugyanazt tudja, mint a desktopos webhely, és még az olyan funkciók is elérhetők vele, mint az ügyfélszolgálattal történő valós idejű élő chat. Ami pedig a natív appot illeti, legjobb tudomásunk szerint az operátor egyelőre nem rendelkezik FEZbet mobil alkalmazással.
Biztonság és az ügyfelek által megadott adatok védelme

A tokosítás kapcsán annyit sikerült – némi nehézség árán az operátorról kiderítenünk, hogy – elvileg – 128 bites titkosítási technológiát alkalmaz, és abból is a legújabb Secure Socket Layer-t (SSL). Emellett az operátor minden tőle telhetőt megtesz a felhasználói adatainak védelme érdekében (erre az Adatvédelmi irányelvek dokumentumban is található utalás), valamint azt is kijelenti, hogy az ügyféladatokat nem szolgáltatja ki egy harmadik félnek.
Ügyfélszolgálati elérhetőségek & GYIK

A weboldalon található GYIK (FAQ) részleg finoman szólva sem üti meg a mai mércét, mivel mindössze pár kérdésre található benne kielégítő válasz. Viszont szerencsére az operátor ügyfélszolgálati munkatársaival többféle telefonszámon (a magyar telefonszám: +3680088037), e-mailes elérhetőségen ([email protected]) és valós idejű élő chaten is fel lehet venni a kapcsolatot.

A cég saját állítása szerint az e-mailes megkeresésekre kábé 45 percen belül, a telefonhívásokra 10 másodpercen belül reagálnak. Az élő (24/7) rendszerű chat esetében viszont azt kell hogy mondjuk, hogy a webhely tesztelésekor nem mindig volt elérhető (pedig agyba-főbe klikkeltük a chat ikont), viszont, amikor elérhető volt, akkor 2-3 percen belül – angolul – fel tudtuk tenni a kérdéseinket az éppen ráérő ügyfélszolgálatosnak, aki szinte birkatürelemmel és nagyon udvariasan válaszolt még a legbanálisabb kérdéseinkre is.

Konklúzió – érdemes vagy sem a FEZbet-nél regisztrálnom?

A FEZbet sportfogadás szolgáltató csak nemrégiben tűnt fel az ágazat online piacán, viszont már kezdettől fogva biztosította a magyar nyelvű felhasználói felületet, és a magyar telefonos ügyfélszolgálatot is a hazai felhasználóknak, ami még a legjobb sportfogadás oldalak mindegyikénél sem számít alapvető dolgoknak. Ami a sportfogadás bónuszokat és promóciókat illeti, az operátor a piac számos szereplőjéhez képest lényegesen szélesebb választékot nyújt, és a megforgatási feltételek sem rosszak.

A sportfogadás ajánlatban havi szinten több tízezer eseményre lehet fogadásokat kötni, és gyakorlatilag az összes olyan sport szerepel az „étlapon”, amire mi magyarok úgy alapból szeretünk fogadni. Az odds-ok is egészen jónak mondhatók, és ez a piac kínálatra is igaz – különösen az élő fogadások kapcsán. Ugyanakkor tény az is, hogy a live stream – legalább is a mi tapasztalatainak alapján – egyelőre csak az e-sportok eseményeihez van biztosítva. Az sem mondható pozitívumnak, hogy a mobil platformhoz jelenleg nincs sem iOS-es sem Androidos mobil app. És végül, de nem utolsó sorban a FEZbet egyelőre a curacaoi licenc mellett semmilyen egyéb tanúsítványt nem tud felmutatni.
GYIK

 • Most akkor legálisan tudok ennél a bukinál játszani vagy sem?

 • Teljesen legálisan tudsz játszani (fogadásokat kötni, vagy kaszinózni) az operátor webszájtján, és nem kell attól tartanod, hogy emiatt bármilyen problémád lesz. Viszont ne feledd, hogy a hatályban lévő hazai jogszabályoknak megfelelően – elvileg – adót is kell fizetned a sportfogadás révén elért nyereményeid (profitod) után.

 • 💰Akkor is fogadhatok, ha semmilyen bónuszt, promóciót nem akarok igényelni?

 • Az operátor által a felhasználói részére felkínált bónuszok és promóciók mindegyike opcionális. Azaz csakis rajtad múlik, hogy akarsz-e élni velük vagy sem. Mellesleg – itt is – megjegyeznénk, hogy ahhoz, hogy bónuszt igényelj, előzetesen minden egyes alkalommal fel kell venned a kapcsolatot a cég ügyfélszolgálatán dolgozó szakemberekkel.

 • 🔴Elképzelhető, hogy más sportokhoz is lesz majd Live Stream?

 • Ahogy magyarosan mondani szokás ez is benne van a pakliban. De az igazat megvallva egyelőre valahol az is „csodaszámba” megy, hogy egy 2020-ban színre lépő bukmékernél egyáltalán van élő közvetítés funkció (még, ha az jelenleg kizárólag csak az e-sportokhoz használható).
Ajánlott bukmékerek ismertetői

open