PayPal online fogadás – A közkedvelt e-pénztárca alkalmazásnak bemutatása

Az Elon Musk nevével is fémjelzett PayPal a 2000-es évek kezdetétől vált ismertté, mint elektronikus pénzügyi szolgáltató, de pár évvel később az online bukmékerek is elfogadták, mint bankolási módot, így a PayPal online fogadás népszerűsége is rövid időn belül jelentősen megnőtt. Az e-wallet hazánkban kifejezetten közkedvelt, és napjainkban meglepően sokan használják úgy internetes vásárláshoz, mint sportfogadáshoz.

Ebben a cikkben igyekszünk minél jobban körüljárni a PayPal használata témát, bemutatva a regisztráció / számlanyitás menetét, a PayPal fizetés esetében szükséges tudnivalókat, és természetesen – cikkünk lezárásaként – néhány olyan kérdés Google Payre is válasszal szolgálunk, amelyek igen gyakran felmerülnek a felhasználók részéről a PayPal számla kapcsán.

Fogadási oldalak, amelyek elfogadják a Paypal-t
Rang Bukméker Bónusz Weboldal
1 QuickWin 35.000 Ft Fogadj most! QuickWin vélemények
2 Rabona 50.000 Ft+ 6.000 Ft Free Bet Fogadj most! Rabona vélemények
*Ez az ajánlat kizárólag a ultrasportsbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
3 FEZbet 35.000 Ft Fogadj most! FEZbet vélemények
*Feltételek érvényesek! 18+; Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

PayPal magyar – Mi áll a hazai népszerűségének hátterében?

PayPal online fogadás

Ha az online fizetéshez kicsit is konyító „átlagmagyar” megkérnek, hogy soroljon fel néhány online fizetési megoldást (e-pénztárcát, FinTech céget), akkor a PayPal fizetés mód szinte biztos, hogy köztük lenne. Persze adja magát a kérdés, hogy miként érte el egy amerikai – egészen pontosan kaliforniai – székhelyű cég el azt, hogy az internetes e-pénz-alapú bankolás úttörőjeként a legnépszerűbb online fizetési megoldássá váljon egy „USA-mércével” nézve falatnyi piacot jelentő közép-európai országban.

PayPal fizetés online – Maximális biztonság megtestesítője

Mi magyarok – de legalább is igen sokunk –, ha online vásárlásról van szó, nem szívesen adja ki a bankkártyája / hitelkártyája adatait egy olyan harmadik félnek – legyen az egy divatos ruhákat forgalmazó webshop, vagy online casino / bukméker / pókerterem – amelynek a megbízhatóságáról halvány lila dunsztja sincs. Arról már nem is beszélve, hogyha nem elég jó az általunk használt operációs rendszernek a vírus / kémprogram védelme, akkor akár még a saját számítógépünkről, laptopunkról is megszerezhetik a kiberbűnözők az érzékeny személyes adatainkat (ami egy újabb erős érv, ami a közvetlen kártyás online vásárlás ellen szól).

Itt jön be a képbe a PayPal fizetés, amely az netes vásárlásnak egy rendkívül biztonságos módját nyújtja, Ugyanis, ha PayPalt használunk, akkor sehol nem kell megadnunk (egy harmadik félnél) szenzitív információkat (kártyaszám, CVV kód stb.). Ráadásul a PayPalnak úgynevezett vásárlóvédelmi funkciója is van, amit a PayPal magyar ügyfelei is bármikor – szükség esetén – igénybe tudnak venni. Ez a funkció olyankor jön jól, ha nem érkezik meg a PayPal fizetés révén megrendelt áru / termék és / vagy nem megfelelő a minősége.

Az ügyfelek védelme kiemelt szempont ennél a fizetési szolgáltatónál, aminek biztosítása érdekében minden egyes tranzakciót folyamatosan monitoroznak – pl. PayPal online fogadás esetében is –, és a jelenleg rendelkezésre álló legmodernebb titkosítási technológiákat használják legyen szó bármilyen, a rendszeren keresztülfutó tranzakcióról.

PayPal belépés – Magyaroknak magyar nyelven!

Desktopos PayPalos bejelentkezés a magyar nyelvű felhasználói felületen

Manapság már számos komoly hátterű e-pénz szolgáltató van jelen a világhálón. Ámde ennek ellenére, még a „nagyok” között is akadnak jó páran olyanok, amelyek nem biztosítanak magyar nyelvű felhasználói felülete sem a desktopos sem a mobil platformjukhoz. Ez azért valahol bosszantó – de leginkább akkor, amikor azt látjuk, hogy az adott e-wallet még lengyelül is kiválóan „beszél”, de magyarul egy kukkot sem tud.

Tény, hogy a PayPal sem úgy indította a menetelését a magyarországi piacon, hogy már a kezdet kezdetén elérhető lett volna hazánk anyanyelvén. Viszont ezt a hiányosságot időközben orvosolták, aminek köszönhetően a PayPalnak a magyar webhelye, mobil weboldala, illetve natív alkalmazása szinte hibátlan, natív színvonalhoz közelítő magyarosítással bír.

A magyar nyelvi támogatás pedig – úgy véljük – jelentős mértékben megnövelte azok számát, akik a PayPal regisztráció mellett döntöttek. A következőkben azt fogjuk közelebbről szemügyre venni, hogy miként lehet a legkönnyebben számlát nyitni az e-wallet szolgáltatónál, amit a későbbiekben fel fogsz tudni használni akár PayPal online fogadás estére egy általad preferált megbízható bukmékernél.
PayPal regisztráció menete és egyéb tudnivalók

A PayPal regisztráció a fentebb említett magyar nyelvi támogatásnak köszönhetően módfelett egyszerű. Mobilról is meg lehet természetesen oldani, mint a PayPalos mobilwebszájt, mind a natív app révén. Viszont tény, hogy egy fokkal aztért kényelmesebb a számlanyitást egy laptop vagy egy asztali számítógép billentyűzetét használva végigvinni PayPalnak a magyar weboldalán. Most, hogy ezt letisztáztuk, vágjunk bele, és vegyük át miként zavarható le relatíve gyorsan és teljesen zökkenőmenetes a PayPal számla létrehozása Magyarország régiójából.

A PayPal regisztráció előtt fontos, hogy eldöntsd, milyen típusú számlát szeretnél nyitni a e-pénz szolgáltatónál (ugyanis kétféle alapopciót is felkínál a rendszer a nyitóoldalon): a személyes, illetve az üzleti számla közül választhatsz. Az előbbi leginkább magánszemélyeknek megfelelő, akik a többi között internetes vásárlás, PayPal online fogadás, családtagoknak való pénzküldés stb. céljára szeretnék felhasználni az e-pénztárcát. Az utóbbi opció pedig – a nevéből is könnyű kikövetkeztetni – vállalkozások, vállalatok számára (pl. webáruházakat működtető cégek) kínál optimális online fizetési megoldásokat.

PayPal számla nyitása egyszerűen & gyorsan

Amennyiben egyebek mellett azért szeretnél számlát nyitni, mert érdeklődsz a szerencsejáték / sportfogadás iránt, és ebből kifolyólag a PayPal online fogadás is felmerült benned szóba jöhető lehetőségként, akkor a PayPalos regisztráció megkezdésekor ne az üzleti, hanem az „Egyéni” számlát jelöld be, mielőtt a „folytatás” gombra kattintanál.

Választási lehetőség az „Üzleti” és az „Egyéni” PayPalos számla között

A PayPalnál egyáltalán nem veszik félvállról a számlanyitást. Ez már abból is nyilvánvaló, hogy egész egyszerűen képtelenség továbblépni a PayPal regisztráció űrlapra, ha az ember előtte nem adja meg a mobiltelefonszámát, ami természetesen meg is kell (kód révén) erősítenie. Ugyanakkor a mobiltelefonszám megadás miatt nem kell, hogy főjön a fejed, mert bár fogsz majd időről időre SMS formájában rendszerüzeneteket kapni (pl. ha bekapcsolod a kétlépcsős hitelesítést), ezekért nem számol fel egy árva garast sem a PayPalos rendszer.

Az mobiltelefonszám megerősítését követőn a PayPal regisztráció következő lépése az, hogy kitöltöd a rendszer által megjelenített űrlapot / űrlapokat, megadva az összes kért adatot. Nagyon fontos, hogy az adatokat pontosan add meg, és ha kell, akkor inkább ellenőrizz le mindent kétszer, mintsem, hogy véletlenül hibát véts (e-mail-cím, név, jelszó / jelszó megerősítése). A személyes adatokat követően a lakcímed adatait is meg kell adnod, valamint a pontos születési dátumod. Amennyiben a fentiekkel megvagy, és elfogadtad a felhasználási feltételeket, akkor elvileg a PayPal bejelentkezés funkciónak már működnie kell a gépeden.

PayPal használta – Számlanyitás utáni teendők

A PayPalos magyar nyelvű felhasználói fiókodba belépve bármikor elintézheted a szükséges beállításokat ahhoz, hogy használni tudd a rendszert. Viszont bizonyos dolgokat érdemes mielőbb letudni, hogy a későbbiek folyamán ne okozzon számodra az égvilágon semmilyen gondot a PayPal használata.

Fontos tudnod, hogy pénzt küldeni – a legjobb tudomásunk szerint – csak akkor tudsz egy másik PayPalos magyar felhasználónak (pl. rokonodnak, családtagodnak), hogyha előzetesen hozzákapcsolsz egy finanszírozási forrást a számládhoz. Finanszírozási forrásként általában szinte bármilyen kereskedelmi bank / egyéb pénzintézet bank- vagy hitelkártyája megfelel (Visa vagy Mastercard), sőt még a manapság feltörekvő FinTech cégek (pl. Revolut, Wise) kártyáit, valamint bizonyos pre-paid kártyákat (Payoneer Mastercard) is elfogad a rendszer. A lényeg, hogy az adott kártyát a PayPalos rendszer kritériumainak megfelelően verifikáld (a b.számla kivonaton / virtuális számlakivonaton megjelenő kód megadásával).

A PayPal használata kapcsán azt is tudnod kell, hogy – elvileg – egyelőre csak magyarországi banknál vezetett HUF alapú bankszámlára tudsz pénzt kiutalni a PayPalról. Azaz, hogyha például hazánkban nyitottál PayPalos számlát, akkor nincs semmi gond, ha egy OTP-s (a nevedre szóló) bankszámlaszámra indítasz utalást (pénzkivételt a PayPalról). A tranzakció rendszerint csak 1-2 munkanapot vesz igénybe (bár ez az adott pénzintézettől / banktól is függ). Ha már itt tartunk azt is érdemes észben tartanod, hogyha nem állítod be PayPalos fiókodban azt az opciót, hogy az átváltást ne az e-pénz szolgáltató, hanem a saját bankod intézze, akkor előfordulhat, hogy a banki középárfolyamnál kedvezőtlenebbül váltja át a rendszer a külföldi valutában (pl. EUR, USD) lévő, kiutalni kívánt pénzed magyar forintra (HUF).

PayPal magyar rendszerének biztonságosabbá tétele – Kétlépcsős hitelesítés

Tény, hogy a PayPalnak a rendszere rendkívül biztonságos. De ettől függetlenül mi úgy véljük, hogy nem árt, ha bekapcsolod a mobiltelefon alapú két lépcsős hitelesítést a számládhoz. Ugyanis, ha ez a funkciót aktív, akkor még a felhasználóineved és jelszavad birtokában sem tudnak illetéktelen egyének hozzáférni a PayPalos számládhoz. Mivel a belépéskor a rendszer a felhasználói adatok megadását követően az alapértelmezettként beállított (a kétlépcsős hitelesítést beállításánál megadott) mobiltelefonszámra, SMS formájában küld egy „egyszerhasználatos” kódot (6 számjegyből állót). És csak akkor válik elérhetővé a felhasználói fiókod – azaz léphetsz be a számládhoz – amennyiben helyesen megadod a kapott kódot a megfelelő mezőben.
PayPal online fogadás mobilon Magyarország területéről

A PayPal fizetés módot mind befizetésekhez, mind pénzkivételekhez több olyan neves bukméker / casino elfogadja, amely az általunk ajánlott sportfogadás oldalak listáján is megtalálható. Természetesen nem csak a hagyományos módon tudsz ezeknél a sportfogadás és szerencsejáték szolgáltatóknál, hanem a mobilkészülékeddel is. A mobil bankoláshoz, és az egyéb felhasználói tevekénységek lebonyolításéhoz a PayPalnál kétféle megoldást is találsz. Ezek egyike a mobilbarát weboldal, ami böngésző-alapon fut, a másik opció pedig a PayPalos natív mobile app, aminek az Androidos változatát a Google Play áruházból, az iOS-es verziótpedig az Apple Store-ból tudod beszerezni.

PayPal online fogadás mobilonHogyan működik a PayPal online fogadás egy bukmékernél

Először is ahhoz, hogy egy bukmékernél a bankoláshoz (befizetés / kifizetés) a PayPal használata működhessen, regisztrálnod kell egy olyan sportfogadás oldalon, aminek a fizetési megoldásai között a PayPalt is megtalálod. Sajnos tény, hogy vannak a piacon olyan bukmékerek, amelyek más országban élőknek engedélyezik fizetési metódusként a PayPalt, viszont a magyarországi ügyfeleiknek nem. Ezért nagyon alaposan körül kell nézni a kiszemelt bukméker webhelyén, célkeresztbe véve a kifizetések / befizetési módok szekciót. És természetesen az is jól jöhet segítség gyanánt, ha elolvasod a bukméker ismertető cikkeinket, ugyanis ezekben egyebek mellett minden fogadó oldal esetében fel vannak sorolva a magyar felhasználók számára elérhető fizetési megoldások is (pl. 22Bet, Betfair, Betway, bet365, 888sport stb.).

Amennyiben az adott bukmékernél nem jelent problémát a PayPal online fogadás, akkor emberi számítás szerint bármikor el tudsz helyezni depozitot (vagy akár többet is egymás után) a bukinál lévő belső egyenlegeden PayPalos tranzakcióval, amit felhasználhatsz online fogadások kötésére. De természetesen a dolgoknak „visszafelé” is működnie kell – azaz a nyereményfelvételek / pénzkifizetések esetében sem szabad, hogy gondot okozzon a PayPal számla használata.
Jönnek az új FinTech cégek – Mi lesz veled PayPal?

Az új FinTech cég – mint ahogyan a mondás is tartja – már a „spájzban vannak”, és a lehetőségeikhez képest igyekeznek minél nagyobb szeletet kihasítani maguknak az online e-pénzes tranzakciók piacából. Az olyan, hazánkban relatíve újnak számító e-pénz küldéssel / fogadással foglalkozó cégek, mint például a WISE (régebbi nevén TransferWise), vagy a kripto portfólió opciót is biztosító Revolut csak a jéghegy csúcsát jelentik. Mivel már ezeknek a cégeknek is a nyakában lihegnek az új cégek, amelyek a „legrafináltabb” módszerekkel igyekszenek elhalászni egymás elől az ügyfeleket (pl. a vivid a kriptos „zseb” mellett még cashback opciót is biztosít: adott összeg után adott arányú visszafizetést ad, amit akár még Tesla részvények vásárlására is fordíthatunk).

Ráadásul, úgy a Revolut, mind a WISE esetében olyan kártyát (Mastercard, illetve Visa) is kaphatnak a magyar ügyfelek, amivel NFC termináloknál érintéses fizetéssel vásárolhatnak, és minden pénzügyüket egy intelligens appal intézhetik, ami természetesen az újlenyomatos azonosítást is támogatja. A PayPal viszont valamilyen oknál fogva – a legjobb tudomásunk szerint – sem a magyarországi sem más EU-s tagállamban lévő ügyfeleinek nem biztosít kártyát.

Ez egyebek mellett a nyereményfelvételnél eléggé bosszantó, hisz kártya birtokában elég lenne egy ATM-et felkeresni (ha az embernek kész pénzre van szüksége). És persze az sem mellékes, hogy kártyával bárki a tesszése szerint elkölthetné bármire hagyományos üzletekben a PayPal egyenlegén lévő pénzt anélkül, hogy 1-2 napot kelljen várnia, mire a pénze a bankszámláján landol, és felhasználható lesz bankkártyás fizetésekhez / ATM-s pénzfelvételekhez.
GYIK

  • 🔒PayPal esetében i lehet kapcsolni a két lépcsős azonosítást, ha már egyszer aktiváltam?

  • Igen ki lehet kapcsolni, bár részünkről ezt nem tanácsoljuk. Ugyanis ebben az esetben a számlád nem fog olyan szintű védettséget élvezni, mintha ez a védelmi funkció aktív lenne.

  • 💲Jár valamilyen extra költséggel a PayPal számla nyitás, fenntartása?

  • A PayPalos számla nyitása teljesen ingyenes, és a fenntartása sem kerül pénzbe.

  • 💳Előfordulhat, hogy a PayPal finanszírozási forrásként megadott kártyámról vonnak le pénzt?

  • Elvileg, a default beállítás alapján, amikor PayPallal vásárolsz, akkor a PayPalos számládon lévő egyenlegedet használod. Viszont (bár ez beállítás függő is) az megeshet, hogy ha az egyenleged lemerül, akkor vásárlás esetén az általad korábban megadott finanszírozási forrást veszi igénybe a rendszer.

open