Bankkártyák online fogadás oldalakon történő használata

A hitel- és bankkártyák online fogadás oldalakon való használatának kezdete gyakorlatilag egybeesik az internetes kaszinók és a netes bukmékerek színrelépésével. Ugyanis eleinte a webes sportfogadás és szerencsejáték webszájtokon a bankszámláról történő átutaláson (banki tranfeszer) kívül csak a kereskedelmi bankok és egyéb pénzintézetek által kibocsájtott kártyákkal lehetett fizetni.

Néhány év leforgása alatt jelentősen megváltozott a helyzet, és manapság már számos e-pénztárca (Skrill, NETELLER, ecoPayz, PayPal, Much Better, Jeton Wallet stb), online fizetési rendszer, illetve egyéb, alternatív bankolási opció (Wise, Revolut, Apple Pay, Google Pay stb.) áll a fogadni vágyók rendelkezésére.

Viszont ennek ellenére még napjainkban is aránylag jelentős azok száma, akik hagyományos Visa bankkártya, vagy esetleg Mastercard bankkártya révén töltik fel az egyenlegüket a bukmékerüknél / kedven online kaszinójukban / pókerteremben stb. Ezért úgy véltük, hogy a bankkártyák online fogadás témaköre is „megér egy misét”, és egy rövidebb lélegzetvételű cikk keretében összefoglaltuk az ezen fizetési mód kapcsán szükséges tudnivalókat.

Bankkártyákat elfogadó sportfogadás oldalak
Rang Bukméker Bónusz Weboldal
1 QuickWin 35.000 Ft Fogadj most! QuickWin vélemények
2 Rabona 50.000 Ft+ 6.000 Ft Free Bet Fogadj most! Rabona vélemények
*Ez az ajánlat kizárólag a ultrasportsbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
3 FEZbet 35.000 Ft Fogadj most! FEZbet vélemények
*Feltételek érvényesek! 18+; Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bankkártyák online fogadás és egyéb oldalakon való használata – általános tudnivalók

Bankkartyak online fogadás

A bankkártyák online fogadás oldalakon történő használatakor több „érzékeny” adatot is meg kell adnod (kártyaszáma, lejárati idő, kártyán lévő név, CVV kód stb.). Ezért rendkívül fontos, hogy kizárólag olyan bukmékernél, kaszinónál használd a kártyás fizetési módot, amely teljes mértékben megbízható (az általunk ajánlott sportfogadás és szerencsejáték oldalak mindegyike mögött korrekt, a megbízhatóság tekintetében makulátlan cégek állnak).

Bankkártyás fizetés sportfogadás és casino oldalakon

Amennyiben egy olyan szolgáltatónál (kaszinó, bukméker) szeretnéd a kártyádat fizetésre / egyenlegfeltöltésre használni, amiről csak nem régóta van jelen a piacon, és nem igazán van róla a neten hasznavehető információ, nem árt, ha fokozott óvatosággal jársz el:

 • Először is ellenőrizd az erre a célra szolgáló webhelyek egyikén (több ilyen is van), hogy az adott operátorról milyenek a felhasználói vélemények, visszajelzések (már amennyiben vannak ilyenek);
 • Nézz utána, hogy az adott sportfogadás / szerencsejáték oldalt működtető cégnek van-e érvényes működési engedélye (licence), illetve, hogy azt milyen hatóság állította ki (pl. a máltai székhelyű MGA, vagy a Karib-szigeteken található Curacao Gaming Authority stb.);
 • A fentieken kívül az is fontos, hogy az adott webszájt https alapon működjön, valamint, hogy a pénzügyi tranzakciók lebonyolításakor (befizetés / kifizetés) legalább 128 bites SSL titkosítási protokollt használjon (ugyanis csakis így biztosítható, hogy az érzékeny kártyainformációk nem kerülhessenek illetéktelenek kezébe).

Bankkártyás fizetés egyéb oldalakon

Amennyiben egy teljesen megbízható, „nagy” cégnél akarod használni a kártyádat (pl. Mastercard bankkártya), akkor – elvileg – az égvilágon semmi gond nem adódhat, mivel a „komoly” cégek (pl. mobiltelefon szolgáltatók, műszaki cikkeket forgalmazó cégek online áruházai stb.) fokozott figyelmet fordítanak a biztonságra.

Viszont, ha egy kisebb cég webshopjában szeretnél fizetni a kártyáddal (pl. Visa bankkártya) mondjuk étrendkiegészítőkért, vitaminokért stb., akkor azért kétszer is érdemes meggondolni, hogy megadd-e a kártyaadataidat (főként, ha külföldön bejegyzett vállalkozás / cég áll az adott online webshop mögött). Ilyen esetekben – úgy véljük –, hogy érdemesebb valamilyen alternatív fizetési megoldást választani (pl. a PayPal-t), ha mód van rá.
Bankkártyák online fogadás céljára – Befizetési útmutató & egyéb „okosságok”

A legjobb bankkártyák – és természetesen a hitelkártyák – egyik ismérve, hogy „multifunkcionálisak” – azaz nem csak hagyományos vásárlásra és ATM-s pénzfelvételre, hanem online pénzügyi tranzakciók lebonyolítására is alkalmasak, és egyebek mellett még online fogadás esetében is „bevethetők” fizetőeszközként. A legtöbb hazai és külföldi bank által kibocsájtott fizikai kártya elvileg zökkenőmentesen használható sportfogadás oldalakon is fizetéshez (amennyiben kétségeid lennének e téren, nézz utána az adott pénzintézetnél).

 • Először is rendelkezned kell egy felhasználói fiókkal (számlával) az adott sportfogadás & szerencsejáték szolgáltatónál ahhoz, hogy használni tudd fizetéshez a kártyádat – azaz bankolás előtt mindenképp regisztrálnod kell;
 • A regisztrációt követően – a legtöbb szolgáltatónál – egyből el tudsz helyezni pénzt az egyenlegeden Mastercard bankkártya vagy mondjuk Visa bankkártya használatával, de ehhez pozitívnak kell lennie az adott kártyához tartozó számlaegyenlegednek, így azt nem árt a befizetés előtt ellenőrizni;
 • A felhasználói fiókodba belépve, válaszd a befizetés (deposit) opciót, és azon belül a bank- és hitelkártyás fizetési módot;
 • A fizetési űrlapon add meg a operátor által kért adatokat, a befizetni kívánt összeget;
 • Hagyd jóvá az online pénzügyi tranzakciót.

Elvileg a fentiek alapján bármelyik sportfogadás oldalon, illetve kaszinónál le tudod bonyolítani a kártyás egyenlegfeltöltést, mivel a befizetési menük, valamint az űrlapok is meglehetősen hasonlóak.

Ami a kifizetéseket illeti, Mastercard bankkártyára közvetlenül nem, csak a hozzá tartozó számlára kezdeményezhetsz ilyen típusú tranzakciót, viszont Visa bankkártya esetében nincs ilyen probléma. A kártyás kifizetések kapcsán azt is fontos tudnod, hogy kizárólag abban az esetben teljesítenek ilyen tranzakciókat a sportfogadás és szerencsejáték oldalak üzemeltetői, ha előzőleg az adott ügyfél átment a KYC procedúrán (számlaazonosítási folyamat, amely során a személyazonosság és a lakcím igazolása is szükséges).
Miért fizessek kártyával, ha fizethetek e-pénztárcával is?

Amennyiben már egy ideje benne vagy a dolgok sűrűjében, és nyitottál korábban számlát (felhasználói fiókot) egy bukmékernél vagy kaszinónál (vagy esetleg többnél is), akkor nyilván tudod, hogy a sportfogadás és távszerencsejáték oldalak jókora kezdő bónuszokat adnak az új tagoknak, és egyéb spéci promóciókat is biztosítanak.

Ez igazán remek dolog, de sajna van benne némi „turpisság”. Ugyanis a bukmékerek és a kaszinók legtöbbjénél a bónuszok felhasználási feltételeibe bele van véve, hogy Skrill-es és / vagy NETELLER-es befizetés esetében nem vehetők igénybe. Azaz, ha e-pénztárcával ejted meg az első befizetésed, akkor akár több tízezer Ft-nyi értékű üdvözlő bónuszról (online kaszinó esetében akár több százezer Ft-nyi bónuszról) maradsz le.

Arról már nem is beszélve, hogy számos esetben az egyéb promóciók, mint például az egyenleg újrafeltöltési, vagy a heti számlafeltöltési bónusz sem érhető el azoknak, aki csak a hazánkban igen népszerű Skrill-t vagy a NETELLER-t tudják bankoláshoz használni online fogadási oldalakon.

Ugyanakkor, ha az első befizetésed bank – vagy hitelkártya használatával hajtod végre, akkor 100%, hogy nem maradsz le az első befizetéshez kapcsolódó üdvözlő ajánlatról (Welcome Offer). És természetesen az egyéb promóciókat is biztos, hogy igénybe tudod venni (újra feltöltési bónuszok, heti / havi bónuszakciók).
GYIK

 • 💳A bankkártyák online fogadás lehetőség mindegyik bukinál elérhető?

 • Az egészen biztos – azaz mérget vehetsz rá –, hogy azoknál a bukmékereknél, amelyek szerepelnek az általunk ajánlott szolgáltatók között elérhető ez a fizetési mód.

 • 💲Milyen költségekkel kell számolnom bankkártyás fizetésnél?

 • A bukmékerek, online kaszinók rendszerint semmilyen jogcímen nem számítanak fel járulékos költségeket, jutalékokat, tranzakciós díjakat a bankkártyás befizetéseknél. Viszont az a pénzintézet, amely az adott kártyát kiadta, felszámíthat akár minden egyes tranzakció után egy adott összeget.

 • ⚖️Legális magyarországi bankkártyával fizetni külföldi sportfogadás & szerencsejáték oldalakon?

 • Igen, teljesen legális (de előfordulhat, hogy az adott banknál engedélyezned kell ezt az opciót).

open