Kifizetés banki átutalással sportfogadás oldalakon

Ezen írásunkban – mint ahogyan a címe is utal rá – azt fogjuk részletesen bemutatni, hogy hogyan oldható meg a pénzkivétel, nyeremény kifizetés banki átutalással az online bukmékerek, kaszinók, pókertermek, és egyéb szerencsejáték oldalak világában. De emellett a befizetések lebonyolítását is megmutatjuk egy konkrét példán keresztül. És olyan témákat is érintünk, mint a banki átutalás ideje (meddig tart mire egy kifizetés / befizetés feldolgozására kerül), valamint a banki átutalás menete, amivel nem árt, ha tisztában van ember olyan esetekben, amikor például a külföldről utalás magyar bankszámlára történik.

Banki Átutalást Elfogadó Sportfogadás Oldalak
Rang Bukméker Bónusz Weboldal
1 QuickWin 35.000 Ft Fogadj most! QuickWin vélemények
2 Rabona 50.000 Ft+ 6.000 Ft Free Bet Fogadj most! Rabona vélemények
*Ez az ajánlat kizárólag a ultrasportsbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
3 FEZbet 35.000 Ft Fogadj most! FEZbet vélemények
*Feltételek érvényesek! 18+; Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kifizetés banki átutalással – Előnyök & hátrányok

Kifizetés banki átutalással

Még napjainkban is elég sok az olyan bukméker, online kaszinó a világhálón, amelynél folyamtosan elérhető a kifizetés banki átutalással opció (pl. ha Mastercard kártyával fizetünk be, és a hozzá kapcsolódó bankszámlára kérjük a kifizetést). Ugyanis ez a pénzkivételi mód – a kártyás megoldásokkal karöltve – már a kezdet kezdetén biztosított volt a sportfogadás és szerencsejáték oldalak ügyfeleinek.

Tény, hogy ez a tradicionális fizetési mód még napjainkban is sokak által használt. Viszont egyre inkább nők azok száma, akik egyéb opciót választanak az online fogadással kapcsolatos pénzügyi tranzakcióik lebonyolításához. Ennek hátterében egyebek mellett az áll, hogy a banki átutalás ideje lényegesen több, mint például egy e-pénztárcás pénzkivételeké, valamint azt is számításba kell venni, hogy a hagyományos pénzintézetek tranzakciós költségei magasabbak lehetnek a FinTech cégek által felszámolt díjakhoz képest.

Banki átutalás – Milyen előnyökkel jár?

A banki átutalás egyik legjelentősebb előnye az, hogy rendkívül biztonságos. Ugyanis a pénzmozgás (amennyiben hagyományos pénzintézetet értünk bank alatt) egy, az adott banknál (pl. valamelyik kereskedelmi és hitelbanknál) fenntartott bankszámla és a bukméker / kaszinó rendszerén keresztül elérhető számla (belső egyenleg) között történik. Az ilyen tranzakciók során – a pénzmozgás jellegétől függetlenül – a pénzintézet részéről minden esetben a banki szintű titkosítást alkalmaznak. Ami pedig a bukmékereket, kaszinókat, pókertermeket, és egyéb szerencsejáték oldalakat illeti, manapság már nemigen találni olyan operátort a weben, amely alább adná a 128 bites SSL-nél.

Amennyiben a kifizetés banki átutalással történik egy, a nevedre szóló, hazai pénzintézetnél vezetett bankszámlára, akkor a pénzed teljes biztonságban tudhatod. Mivel egyrészt a magyarországi pénzügyi felügyelet „őrködik” a hazai bankok felett, másrészt egy igen jelentős összegig, még akkor is biztosítva van a számládon tárolt pénz, ha valamilyen okból kifolyólag az adott bank csődbe menne.

Ami a magyar online pénzügyi piacon az elmúlt években megjelent FinTech cégeket illeti, mivel különböző országokból működtetik őket, amelyekben más és más szabályozás érvényes rájuk, ezért előfordulhatnak velük kapcsolatban bizonyos „anomáliák”. Természetesen eszünk ágában sincs azt állítani, hogy az új FinTech vállalatok / pénzügyi szolgáltatók közül bármelyik is „rosszindulatú” lenne. De tény, hogy megesett már az is, hogy egy adott szolgáltató magyar ügyfélszámlákat zárolt hetekre, hónapokra különösebb magyarázat, indok nélkül. Lényeg, ami a lényeg, magyarországi képviselettel, bankfiókokkal rendelkező, licenccel bíró pénzintézetnél jelenleg úgy véljük valamivel nagyobb biztonságban van a pénzed, mint egy pár éve működő FinTech cégnél.

Banki átutalás kapcsán felmerülő problémák és hátrányok

Amennyiben az ember valamilyen pénzintézet / bank tranzakciós szolgáltatását veszi igénybe – és nem az adott bankon belül valósul meg a tranzakció, hanem nemzetközi szinten – akkor szinte biztos, hogy felmerülnek majd bizonyos költségek (pl. tranzakciós díj, illeték). Emellett az is tény, hogy az átutalási ideje – bár banktól / pénzintézettől függő – rendszerint több munkanapot vesz igénybe (esetenként akár 7 nap is lehet!).

Így mire a pénzed hagyományos bankolással célba ér, és az adott bukmékernél, kaszinónál nyitott számládon landol, akár egy hét is eltelhet. Ez a probléma „fordított irányban” is fennál, azaz olyankor is jelentkezik, ha pénzt akarsz kivenni egy sportfogadás & szerencsejáték oldalnál lévő számláról. Ugyanis ilyen esetekben is több napot igényelhet a feldolgozási folyamat, mivel ilyenkor is egy úgynevezett külföldről utalás magyar bankszámlára típusú tranzakció valósul meg.
Banki átutalás menete Magyarország területéről

Ahhoz, hogy hagyományos / klasszikus bankszámlára pénzt (pl. nyereményeket) tudj kivenni egy szerencsejáték / sportfogadás oldalról, először is nyitnod kell egy erre a célra megfelelő bankszámlát valamelyik magyar pénzintézetnél (természetesen, ha külhonban élsz, például Németországban, akkor logikusabb megoldás egy helyi banknál számlát nyitnod). Amennyiben ennél a kifizetési módnál teszed le a voksod, akkor jó, ha tudod, hogy a sikeres tranzakciók lebonyolítása végett olyan adatokat is meg kell adnod, amelyek például kripto pénztárcákba, vagy e-walletekbe történő pénzkivételek esetében nem szükségesek:

 • a bankodnak a nevét, ahol aktív számlával rendelkezel;
 • azt, hogy milyen pénznemben kerüljön végrehajtásra a tranzakció;
 • a számla tulajdonosának a nevét (itt értelemszerűen a saját neved kell beírnod);
 • BIC / SWIFT kódot (az adott pénzintézet honlapján található meg az információ);
 • a nemzetközi bankszámla számod (IBAN);
 • a tranzakciónak az összegét.GYIK

 • 💰A magyar hatóságoknak feltűnhet, hogy milyen forrásból származik a pénz?

 • Igen, természetesen feltűnhet. És ne feledd, hogy a külföldön bejegyzett sportfogadás és szerencsejáték oldalakon elért nyereményeid után adófizetési kötelezettséged keletkezik.

 • 🏦Melyik banknál érdemes Magyarországon számlát nyitni online fogadás kapcsán?

 • Érdemes összehasonlítani egymással az egyes pénzintézetek díjait (pl. tranzakciós költségek, számlavezetés), valamint a szolgáltatásaikat (pl. van-e mobil platformon működő app, online chates ügyfélszolgálat stb.), és ezt követően kiválasztani a számodra leginkább megfelelőt.

 • 💵Előfordulhat, hogy az átutalt összeg nem jelenik meg a bukmékernél lévő számlámon?

 • Mivel az átfutási idő akár több nap is lehet, ezért kérjük, légy türelemmel. Viszont, ha több, mint 6-7 nap elteltével sem történik semmi, akkor mindenképp vedd fel a kapcsolatot a bankoddal és / vagy az adott sportfogadás oldal / kaszinó ügyfélszolgálaténak munkatársaival.

open