Revolut Magyarország – Az egyik legnépszerűbb új fizetési mód sportfogadás rajongóknak

A Revolut egy remek szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi-technológiai vállalat (elektronikus pénzintézet), amelynek alapítása 2015-re nyúlik vissza. A cég a határokon átívelő, kedvezményes online pénzküldés fogadás mellett manapság már sok más egyéb szolgáltatást is nyújt a mobilalkalmazás alapú rendszere révén (szerencsejáték opció, befektetés kriptopénzekbe és részvényekbe, „széfek” megtakarításokhoz stb.). A Revolut Magyarország régiójában már relatíve eléggé régóta elérhető, a népszerűsége napjainkban az eget verdesi, ezért egy ismertető kertében kutyakötelességünk bemutatni ennek a FinTech cégnek is a megoldásait, amelyek némi túlzással „virtuális forradalmat” hoztak az online bankolás világban.

Fogadási oldalak, amelyek elfogadják a Revolut
Rang Bukméker Bónusz Weboldal
1 QuickWin 35.000 Ft Fogadj most! QuickWin vélemények
2 Rabona 50.000 Ft+ 6.000 Ft Free Bet Fogadj most! Rabona vélemények
*Ez az ajánlat kizárólag a ultrasportsbet.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
3 FEZbet 35.000 Ft Fogadj most! FEZbet vélemények
*Feltételek érvényesek! 18+; Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Revolut Magyarország – Tulajdonképpen mit tud nyújtani ez a FinTech vállalat?

Revolut Magyarország

Mielőtt erre – az egyébként szerintünk is teljesen jogos – kérdésedre válaszolnánk, pár gondolat erejéig kitérnénk a Revolut „megszületésére”. Az átlagos fogyasztók, felhasználók, azaz az „utca embere” részéről az ezredfordulót követőn egyre határozottabban teret nyert az igény egy olyan komplex pénzügyi megoldásra, amely ugyanazt tudja nyújtani (esetleg még többet is), mint a hagyományos bankok, viszont jóval kedvezőbb feltételekkel. Ez a 2010-es évek elején két, Angliában élő úriember fejében is szöget vert (Nikolay Storonsky és Vlad Yatsenko.), ami végül a Revolut 2015-ös megalapításához vezetett.
Revolut regisztráció – Számlanyitási kisokos

Bár a Revolut Magyarország platformjainak minden egyes „négyzetcentimétere” magyarosítva van, az alábbiakban azért néhány mondatban bemutatjuk a Revolut regisztráció menetét, és annak is az applikáció általi verzióját.

 1. Első lépésként töltsd le a Revolutos app-ot az Apple Store-ból (iOS esetén) vagy a Google Play Áruházból (Androidos eszköz esetén).
 2. Koppint a regisztráció gombra;
 3. Add meg a telefonszámod;
 4. Kattints a „Folytatás” gombra;
 5. A rendszer ekkor küld egy 6-számjegyű kódot, amit meg kell adnod a megfelelő mezőbe bepötyögve;
 6. Válaszd ki a tartózkodási hely szerinti országot (Magyarország);
 7. Ezt követően kövesd a regisztrációs űrlap által megadott utasításokat (lakcímadatok személyes adatok megadása stb.

Ha mindezekkel megvagy, és átestél az azonosítási procedúrán (ennél engedélyezned kell az appnak a kamera használatát), akkor a Revolut kártya igénylésed is elküldheted online a szolgáltatónak. Mivel több olyan Revolut vélemény látott már napvilágot, amelyben arra esett utalás, hogy a cég sztenderd kártyás csomagja pénzbe kerül, ezért úgy véljük nem árt, ha ezt a kételyt eloszlatjuk, és „rendet teszünk a fejekben”. A Revolutnál többféle csomag közül lehet választani. Ezek között van ingyenes is (Standard), valamint háromféle olyan csomag, amivel extra szolgáltatások, prémium funkciók is elérhetők.

Ugyanakkor tény, hogy a Revolut Crypto termékét és a részvény befektetési termékét is lehet használni a „Standard” csomagot választva. Ezért úgy gondoljuk, hogy a magyar ügyfelek legtöbbjének a „Standard” opció is teljesen megfelelő – főként azok esetében, akik Revolut forint feltöltés, esetleg EUR feltöltés révén kívánják az esetek döntő többségében feltölteni a kártyaegyenlegüket.
Revolut kártya és app – Irány a mobile platform!

Revolut mobil alkalmazás

Mint azt láthatod a Revolut Magyarország számos remek szolgáltatást biztosít a hazai ügyfeleinek. Bár tény, hogy azért az ügyfélazonosítást itt sem lehet megúszni, azaz a személyit és egyéb iratokat a KYC miatt bekérheti a cég (mobilon is be tudod nyújtani a szükséges dokumentumokat). A hab a tortán, hogy a Revolut rendszerében minden magyar nyelven van – azaz nem csak az app, hanem a desktopos platform is – bár az is igaz, hogy ez utóbbi inkább csak az applikáció kiegészítésére szolgál. Mivel akárhogy is nézzük a Revolut azért mégiscsak a mobilkészülékes felhasználókat vette már a kezdet kezdetén is „össztűz” alá.

A Revolutnak az esetében az is elmondható, hogy a díjai még jelentősebb összegű eltérő valuták átváltásakor is jóval alacsonyabbak a banki átlagnál. A „Standard” csomagot választva a számlavezetés teljesen ingyenes (azért Revolut kártya ebben az esetben is jár), és a legszebb mindebben, hogy igen sokféle pénznemben lehet a Revolutnál számlánk még magyarországi felhasználóként is.
Revolut virtuális kártya online vásárláshoz & Google Pay integrálás

A legtöbb Revolut vélemény alapján kijelenthető, hogy az online vásárlás esetében lényegesen biztonságosabb, ha nem a fizikai kártyánkat használjunk, hanem egy alternatív opciót. Erre is remek megoldást kínálnak a Revoltunál: egy olyan virtuális kártyát, amire egy adott összeg kerül csak feltöltésre, így, ha valamelyik netes webshopban gondunk akad, akkor sem kell a Revolutos számlán tárolt egyéb pénzeszközeink, befektetéseink miatt aggódni.

Amennyiben úgy döntenél, hogy a fizikai kártyád helyett inkább az Androidos alapú okostelefonod (esetleg okosórádat) szeretnéd fizetésre használni, a Revolutnál ez is megoldható. Ugyanis az appban hozzá tudod adni a Google Pay-hez a Revolutos Mastercard kártyádat, és elődleges fizetési forrásként is be tudod állítani. Így – ha az adott okostelefon nincs lemerülve – bármelyik hazai hagyományos boltban tudsz fizetni vele (feltéve, hogy rendelkezik az adott egység NFC terminállal).
Revolut vs hagyományos bankok

Persze a Revolut színrelépését a hagyományos pénzintézetek, kereskedelmi- és hitelbankok nem fogadták kitörő örömmel. Viszont a pénzvilág „nagyjai” közül azért páran meglátták a lehetőséget az annak idején igencsak rendhagyónak, valamint rendkívül innovatívnak tűnő Revolutban, és kellő pénzt, tőkét pumpáltak a cégbe (némi részesedésért cserébe) ahhoz, hogy a vállalat Európában, majd globális szinten is megvethesse a lábát.

Így egyebek mellet a Revolut Magyarország divízió is létrejött, aminek hála manapság már bárki nyithat Revolutos számlát, költséghatékonyan intézheti a hazai, külhoni fizetéseit, valamint befektetéseket is eszközölhet a Revolut Crypto termékébe, illetve a platformon elérhető részvényekbe, értékpapírokba. De emellett a cég magyar ügyfelei számára is elérhető a Revolut kártya (jelenleg Mastercard típusút biztosít a vállalat), ami egy Revolut free card, azaz nem kerül egy árva kanyiba sem.
Revolut Apple Pay és Google Pay

Revolut Google Pay és Apple Pay

A Revoultos kártyát függetlenül attól, hogy „Standard” csomagos, vagy „Plus”, esetleg „Premium” bármikor be tudod tenni az online okoskészülékes fizetést biztosító alkalmazások alá finanszírozási forrásként. Ennek köszönhetően a Revolut Google Pay, illetve az Apple Pay megoldás is tökéletesen működik hazánkban. Az Apple Pay esetében a Wallet App-nak mindenképp rajta kell lennie „gyárilag” a készülékeden, és az adott telefonnak támogatni kell NFC terminálos használatot. A Google Pay esetében egy hangyányit könnyebb az ember dolga, mivel a manapság hazánkban közkézen forgó Androidos készülékek gyakorlatilag mindegyike „tudja” az NFC-s funkciót (még a régebbi alsó középkategóriás okostelók is).
Milyen egyéb rendszerekkel kompatibilis ez a fizetési rendszer?

Mivel manapság az pénzügyi szolgáltatások, online bankolás nyújtására specializálódott FinTech cégek reneszánszukat élik, ezért az emberben óhatatlanul is felmerül, hogy melyik mellett tegye le a vokság, illetve, hogy az által választott megoldás / rendszer mennyire kompatibilis más cégek fizetési rendszereivel. Az Revolutnak a rendszere kapcsán az az egyik leggyakoribb kérdés, hogy milyen szinten kompatibilisek a Revolutnak a szolgáltatásai a Wise (TransferWise) cég által nyújtottakkal. Nos, jó hírrel szolgálhatunk ez ügyben. Ugyanis a két rendszer között oda-vissza problémamentes az átjárás. Így, ha példának okáért egy ismerősödtől Wise számlára kapsz pénzt, viszont szeretnél az adott összegből egy részt a Revolut Crypto termékébe befektetni például Revolut forint feltöltés révén, akkor ennek az égilágon semmi akadálya.

Ráadásul a Revolutról az is elmondható, hogy még az olyan régi „motorosokkal” is baráti kapcsolatban van, mint a Payoneer, aminek köszönhetően 1-2 másodperc alatt utalhatsz pénzt a Revolutos számládra a Payoneer pre-paid kártyáddal. Ami a Revolut vs Monese opciót illeti, erről csak annyit tudunk „mondani”, hogy az utóbbi szolgáltatás egyelőre még szinte teljesen ismeretlen hazánkban (app alapú FinTech szolgáltatás, amit az észt Norris Koppel alapított 2015-ben). És az igazat megvallva – mivel még nem teszteltük le – mi is csak annyit tudunk róla, ami a világhálón olvasható – azaz nem állt módunkban összehasonlítani a Revolutos rendszerrel.
A Revolut a sportfogadás és online szerencsejáték világban

Napjainkban már – szerencsére – ott tartunk, hogy egyre több olyan bukméker és kaszinó elfogadja a Revolutot fizetési módként, amely a magyarországi piacon is aktívan jelen van. Ennek köszönhetően ezeknél a sportfogadás és szerencsejáték szolgáltatóknál gond nélkül tudod használni a Revolutos fizetési opciót. Viszont mielőtt elkezdenéd az ilyen célú használatát, nézd meg az app-ban, hogy nincs-e bekapcsolva a „szerencsejáték-zárolás” funkció.
GYIK

 • 💱Ki tudom venni kriptotárcákba a Revolut crypto portfólióm pénzeit, tokenjeit?

 • Nem. Ez a termék befektetési célú, és nem utalható ki külső forrásba – cryptovaluta tárcába.

 • Mindegyik bukmékernél elfogadott lesz a Revolut?

 • Ahogyan a dolgok manapság állnak, sanszos, hogy idővel a Revolut sportfogadás céljára történő alkalmazása teljesen hétköznapivá válik.

 • 🔒Mennyire biztonságos a Revolut rendszere?

 • A Revolutot számos szabályozó szerv és hatóság ellenőrzi. Például az EU-ban a Revolut-Bank UAB jelenleg az Európai Központi-Bank engedélye és a Litván Nemzeti Bank folyamatos felügyelete alatt nyújt pénzügyi szolgáltatásokat.

open