Sportingbet ismertető — Bemutatjuk a népszerű londoni bukmékert

A William Hill bukmékercég érdekszférájába tartozó, 1990-es évek vége felé alapított Sportingbet magyar sportfogadás rajongók körében is igen népszerű.

Az online fogadóiroda jelenleg nem engedélyezi a magyarországi IP-címről tö...
rténő regisztrációt. Viszont ez a jövőben változhat. De emellett az is tény, hogy több százezer honfitársunk él kint olyan országokban, mint Ausztria, illetve az Egyesült Királyság, amelyek esetében problémamentes a számlanyitás. Ezért úgy határoztunk, hogy egy Sportingbet ismertető cikk révén bemutatjuk a londoni székhelyi bukméker szolgáltatásait, fogadási rendszerét, platformjait, kitérve minden olyan egyéb információra is, amely a sportfogadás kapcsán releváns lehet.
Mutass kevesebbet -
Mutass többet +
4.64.6 /5
Sportingbet
Bónusz: 15.000 Ft
 • Üdvözlő bónusz:
  yes
 • Top 3 sport:
  • Foci
  • Tenisz
  • Kosárlabda
 • Licenc:
 • Élő közvetítés:
  yes
 • Élő FOGADÁS:
  yes
 • Alapítás éve:
  1997
 • Díjak:
  -
 • Platformok:
  • desktop
  • mobile
  • android
  • ios
 • VIP Klub:
  no
 • Kaszinó szekció:
  yes
 • Póker szekció:
  no
 • Nyelvek:
  Magyar
 • Élő chat:
  yes
 • 24/7 ügyfélszolgálat:
  yes

Előnyök:

 • Magyar nyelven elérhető webhely, mobil applikációk, hatalmas fogadási kínálat
 • Kiváló súgószekció, élő fogadás cash out lehetőségével

Hátrányok:

 • A bukméker nem fogad jelenleg új magyarországi ügyfeleket

*Feltételek érvényesek! Kattints a "Regisztrálok!" hivatkozásra a részletekért

Kétféle működési engedély & számos tanúsítvány

A Sportingbet ismertető cikkünknek ebben a fejezetében arra fogunk fókuszálni, hogy milyen működési engedélyekkel, valamint milyen egyéb hivatalos tanúsítványokkal rendelkezik a Sportingbet magyar nyelvű támogatással is rendelkezésre álló webhelye. Az Egyesült Királyságbeli bukméker iroda a szigetországban élő felhasználói esetében az UKGC (Brit Szerencsejáték Hivatal) az illetékes szerv, és ez a hatóság állította ki a fogadóiroda egyik működési engedélyét is.

Az egyéb országokban élő ügyfelek esetében az MGA (Máltai Szerencsejáték Felügyelet) által kiadott működési engedély releváns (MGA/CRP/688/2019). A Sportingbetnek több olyan tanúsítványa is van, amelyek azt támasztják alá, hogy a bukmékeriroda külső ellenőrzőszervezeteknek is engedélyezi, hogy monitorozzák a működését (eCOGRA, EGBA).

UKGC logo
MGA logo
IBIA logo
eCOGRA logo
EGBA logo
GAMSTOP logo
GamCare logo

Mindemellett a brit buki rendelkezik az International Betteing Integrity Association (IBIA) tanúsítványával is. Az pedig teljességgel nyilvánvaló, hogy a Sportingbet alternatív link nélkül is elérhető fogadóiroda kiemelt figyelmet szentel az online fogadással kapcsolatos problémák kezelésére. Ugyanis a webhely láblécén megtalálható egyebek mellett a GAMSTOP és a GamCare logója is.

A Sportingbet alternatív link nélküli elérése

A Sportingbet magyar nyelvi támogatással is bíró desktopos, illetve mobilos webhelyét jelenleg Sportingbet alternatív link nélkül is bármikor meg lehet nyitni. Ennek köszönhetően jelenleg nem kell sem alternatív webcímet, sem tüköroldalt, vagy bármiféle Sportingbet alternatív link megoldást alkalmaznod ahhoz, hogy rendeltetésszerűen használhasd az oldalt. Mindez pedig azt jelenti, hogy a Sportingbet elérése ezen cikk megírásakor teljességgel problémamentes volt.

Természetesen, ha olyan helyzet adódna, hogy a Sportingbet elérése akadályokba ütközne a tartózkodási helyed szerinti országban, akkor ebben a cikkben és a weboldalunk egyéb ide vonatkozó szekcióiban publikálni fogunk olyan Sportingbet alternatív link megoldást, amivel gond nélkül tudod használni a már meglévő fiókodat, illetve regisztrálhatsz az adott helyen.

Ugyanakkor, bár a cikk elején már említést tettünk róla, a Sportingbet elérése hazánkból ugyan gond nélküli, viszont jelenleg új magyar ügyfeleket nem fogad az operátor Magyarország régiójából. Ebből kifolyólag egyelőre csakis azon országok egyikéből tudsz regisztrálni, amelyek fel vannak sorolva a regisztrációs űrlap ország választó legördülő menüjében.
Hogyan tudsz regisztrálni a Sportingbet magyar nyelvű oldalán?

Mint azt már a cikkünkben is említettük, egyelőre Magyarország régiójából nem lehetséges a regisztráció. Ugyanis a bukmékernél úgy döntöttek, hogy felfüggesztik a szolgáltatásuk nyújtását a magyar piac tekintetében, ami viszont kissé fura, hiszen az operátor a William Hill érdekeltségébe tartozik. És az anyavállalat webhelyén bárki nyithat számlát Magyarországról.

Ez persze nem jelenti azt, hogy idővel nem változhat a helyzet, ezért a következőkben részletesen leírjuk a fióknyitás menetét. Aki már regisztrált hasonló jellegű weboldalakon, annak ismerősek lesznek ezek a lépések. Aki viszont még „újoncnak” számít ezen a területen, számára hasznos segítséget nyújthatnak a leírtak.

A számlanyitás lépésről lépésre a Sportingbet hu webhelyén

A felhasználói fiók nyitás a Sportingbet magyar nyelvű webszájtján faék egyszerűségű. Ugyanis csak egy háromoldalas űrlapot kell kitöltened, amin mindössze a számlanyitáshoz szükséges személyes és egyéb adatokat kell megadnod.

 1. A regisztrációs űrlap első oldalán a lakhelyed (tartózkodási helyed szerint ország, ahol életvitelszerűen élsz) kell kiválasztanod a legördülő menüből;
 2. Ezután ki kell választanod a számlád pénznemét is (EUR, USD, GBP, stb.), és meg kell adnod egy betűket és számokat is tartalmazó, eléggé erősnek számító jelszót;
 3. A számlanyitási űrlap második oldalán a keresztnevedet és a vezetéknevedet kell beírnod a megfelelő mezőkbe, valamint a születési dátumod, amit követen a „Folytatás” gombra kattintva léphetsz tovább;
 4. A harmadik oldalon pedig csak a pontos lakcímed kell megadnod, valamint azt, hogy milyen módon szeretnél a bukmékertől bónuszokkal, promóciókkal kapcsolatos értesítéseket kapni (E-mailben, SMS-ben, stb.) – de természetesen ez lehetőség opcionális, és dönthetsz úgy is, hogy egyik jelölőnégyzetet sem pipálod be.

A regisztrációt követően egyből azonosítanod kell magad (személyi igazolvány, közüzemi számla, vagy egyéb dokumentumok révén). Ugyanis egészen addig nem tudod használni a Sportingbet belépés után a sportfogadási rendszert, amíg nem tudtad le a verifikációt. Azt tapasztaltuk, hogy nem csak abban az esetben kell hitelesítened a felhasználói fiókod, ha az Egyesült Királyságból nyitsz számlát, hanem akkor is, ha olyan országokból, mint például Ausztria. A verifikáció részeként az e-mail címedet is meg kell erősítened. Ha pedig mindennel végeztél, akkor a Sportingbet belépés hivatkozása révén már gond nélkül tudod használni az operátor szolgáltatásit, a webhely funkcióit, stb.
Sportingbet Bankoláshoz használható fizetési módok

A Sportingbet sportfogadás és távszerencsejáték szolgáltató webhelyén túlzás nélkül temérdek fizetési mód érhető el a cég ügyfelei számára. Ilyen például: az Apple Pay, a banki átutalás, a CashtoCode, az eMONEYSAFE, a Luxon, a MuchBetter, a paysafecard stb. Viszont az európai ügyfelek esetében jelenleg egyelőre csak az alábbi megoldások biztosítottak a befizetések lebonyolításához:

 • Kártyával történő bankolás (Visa, Mastercard, illetve Maestro);
 • PayPal, Trustly, MuchBetter;
 • paysafecard, illetve promo code.

Ugyanezeket az opciókat tudod használni a pénzkivételekhez is a promo code, illetve a paysafecard. A pénzkivételekre általában egy-két munkanapot kell várni, ugyanis az operátor munkatársai előzetesen áttekintik azokat. Amennyiben viszont banki átutalással szeretnél a pénzedhez jutni, akkor kérjük, vedd figyelembe, hogy akár három-öt banki munkanapot is igénybe vehet, mire a pénz a számládon landol. Az operátor a pénzügyi tranzakciók lebonyolításakor nem számít fel semmilyen jogcímen járulékos költséget, sem tranzakciós díjat.

VISA logo
Mastercard logo
Maestro logo
PayPal logo
Trustly logo
MuchBetter logo
paysafecard logo

Ez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy az általad preferált pénzügyi szolgáltató is így tesz majd. A minimális befizetés a fizetési metódusok mindegyikénél 10.00 GBP vagy ennek megfelelő összeg egyéb pénznemben.
Letisztult webdizájn magyar nyelvi támogatással

A Sportingbet magyar nyelvű webhelyét felkeresve egyből szembetűnik, hogy már a címlap is felhasználóbarát kialakítású. A navigáció kifejezetten könnyű az optimálisan pozícionált fő- és almenüknek köszönhetően. A desktopos webszájt egyik érdekessége, hogy a fogadószelvény felett egy „Média” névre keresztelt keresőfunkciót is tartalmaz, amivel különböző sportesemények videó, illetve animációs stream-jeire lehet rákeresni. A fogadási ajánlat kapcsán pedig azt is érdemes megjegyezni, hogy a nyitóoldal legtetején azok a sportesemények szerepelnek mindig a default beállítás alapján, amelyek kiemeltnek számítanak (pl.: focirangadók, topligás kosárlabdameccsek stb.).

Sportingbet magyarországi honlap

A színvonalas magyar nyelvi támogatásnak hála még az olyan nagy méretű, ámde fontos dokumentumok is elolvashatók hazánk anyanyelvén az operátor webhelyén, mint például az általános részvételi feltételek, szerződési feltételek, adatkezelési irányelvek stb.
Sportingbet Üdvözlő bónusz ajánlat új ügyfeleknek

A Sportingbet jelenleg csupán egy alacsony összegű free bet bónuszt nyújt az újonnan regisztrált felhasználói számára. De ezt a bónuszt is csak akkor tudod igénybe venni, ha elbukod az első befizetésed (legalább 10 £ értékű) utáni legelső fogadásod, aminél legfeljebb 10 £-ot tehetsz fel tétként 2.00-ás szorzójú vagy ennél magasabb odds-os sportesemény kimenetelre. Azaz, ha az első fogadásod nyertes, akkor a free bet, melynek maximális értéke 10 £, nem kerül jóváírásra a felhasználói fiókodban.

A Sportingbetnél időnként egyéb promóciók is elérhetők az új ügyfelek számára (akár 150 euró az első befizetésedhez). Viszont ezek rendszerint csak korlátozott időtartamig szoktak rendelkezésre állni.
Milyen fogadási piacok vannak a Sportingbetnél?

A Sportingbet alternatív link nélkül is elérhető weboldalán kifejezetten széleskörűnek mondható a piackínálat. És még egy szimpla teniszmeccshez is eléggé jó a felhozatal (kétesélyes fogadási piacok, ki nyeri az adott szettet, melyik játékos üti a legtöbb ászt, sikerül-e valamelyiknek elnyerni a másik adogatását, játék nyertese piac, valamint többféle hendikepes és statisztikai piac is). Az operátor a csapatsportágakhoz is hasonlóan bőséges piackínálatot nyújt, amelyek esetében elmondható, hogy a focihoz, valamint a kosárlabdához, és a kézilabdához érhető el a legtöbb alatta-felette, és pontos eredmény piac.

Az e-sportok rajongói sem fognak csalódni a Sportingbetnél rendelkezésükre álló piacfelhozatalban, mivel az olyan népszerű játékokhoz, mint a StarCraft II és a CS: GO meglepően sok piacon lehet fogadni az egyes térképek különböző kimeneteleire, illetve a részeredményekre is, és akkor még nem beszéltünk a hendikepes fogadási opciókról.
Milyen sportokra fogadhatsz a Sportingbet?

A Sportingbet hu webhelyén az összes népszerű csapatsportág megtalálható. Így például a labdarúgás, a kosárlabda, a röplabda, a jégkorong, a kézilabda, a baseball, az amerikai foci, valamint az angolszász területeken populáris krikett is. De mindemellett számos technikai sport (Forma 1, rally, Nascar), illetve egyéb sportág is a fogadni vágyók rendelkezésére áll: kerékpározás, Biatlon, ökölvívás, darts, golf, sakk, snooker, unihoki stb.

 • Kosárlabda

Az e-sportok is szép számban képviseltetve vannak a fogadóiroda kínálatában, és mindemellett még néhány virtuális sportra is lehet fogadásokat kötni, pl.: virtuális tenisz, kosárlabda, foci, amerikai foci, lóverseny, agárverseny, salakmotor, kerékpárverseny, illetve ügető.
A fogadáskötés fortélyai

A Sportingbetnél a fogadásokat akár a rendszer beépített Bet Builder funkciója révén is meg lehet tenni. De természetesen te magad is kiválogathatod egyesével az éppen aktuális pre-match vagy in-play betting felhozatalból a megtenni kívánt sportmeccs kimeneteleket. A választásaid a velük szorosan összefüggő szorzóval egyetemben egyből felkerülnek a bukmékeriroda online fogadószelvényére, ahol választhatsz, hogy egyszeri fogadásokat, kombinált fogadást, vagy valamilyen rendszerfogadást szeretnél megtenni. A londoni buki fogadószelvényén a Banker Betting is támogatott, és a cash out lehetősége is biztosított számos sportág különböző eseményeihez.
Kitűnő élő fogadási lehetőségek az oldalon

Az élő fogadás a Sportingbet hu webhelyén egy különálló részlegben található, amit a főmenüből az „Élő” hivatkozásra kattintva érhetsz el. Többféle nézet is a rendelkezésedre áll az élőben megfogadható meccsek megtekintéséhez. Pl.: áttekintés, esemény, illetve adott sportág szerint is kiválaszthatod, hogy mely élőben zajló sporteseményekre szeretnél fogadásokat tenni (tenisz, asztali tenisz, strandröplabda, stb.).

Az élő sportfogadás részlegben számos egyéb beállítási lehetőség közül is választhatsz, aminek köszönhetően még a piacokat is egy legördülő menüből tudod előhívni. A Sportingbetnél az élő közvetítés, azaz a live streaming funkció is biztosított jópár rangos liga meccséhez, de emellett a videó kommentár funkció is elérhető.
A Sportingbet mobilrendszerének bemutatása

A Sportingbet ismertető cikkünk ezen szakaszában az angliai székhelyű bukmékeriroda mobilplatformját fogjuk célkeresztbe venni. Az operátor mobilbarát weboldala ahhoz képest, hogy böngésző alapon működik, megfelelő sebességű WiFi vagy mobilinternet esetén relatíve gyors, így még az élő fogadások megkötéséhez is kifejezetten ajánlható. A mobil webszájt további erősségei közé sorolható az is, hogy az operátor desktopos webhelyének minden egyes funkciója, részlege tökéletesen működik vele. Mindemellett pedig az sem másodlagos, hogy a cég egyéb termékei, mint például a casinó is egy koppintással elővarázsolható a mobilos weboldal címlapjáról.

A Sportingbetnél azokra is gondoltak, akik szívesebben fogadnak mobil natív appok révén. A bukmékeriroda a sportfogadás termékéhez nem csak Androidos, hanem még iOS-es applikációt is biztosít az ügyfelei számára. Az előbbit a fogadóiroda mobil webhelyéről, az utóbbit pedig az App Store-ból lehet ingyenesen beszerezni. Mindkét alkalmazásra jellemző a gyors működés, valamint az igen egyszerű dizájn, ami viszont pozitívum, hiszen roppant könnyű az appok kezelhetősége, és nem mellékesen csak igen kevés tárhelyet foglalnak az adott mobilkészüléken.
Biztonság és adatkezelési kérdések

A Sportingbet ismertető írásunknak ebben a részében arról szeretnénk néhány szót ejteni, hogy milyen módon kezeli az operátor az ügyfelei adatait, illetve, hogy hogyan védi meg a rendszerét. A Sportingbet természetesen a pénzmosás elleni védelemben is aktívan részt vesz a KYC program keretében (Know Your Customers). A webhelyen keresztül lebonyolításra kerülő pénzügyi tranzakciókat 128 bites titkosítási eljárással védik (DigiCert SSL tanúsítvánnyal is rendelkezik az operátor).

Az ügyfelek adatait többszörösen biztosított szervereken tárolják, amelyek mind hardveres, mind szoftveres védelmi megoldásokkal vannak felvértezve. A Sportingbet sportfogadás bukméker teljes körű garanciát vállal arra nézve, hogy az ügyfelei adatait a lehető legbizalmasabban kezeli, és azokat nem adja ki egy harmadik fél számára.
Ügyfélszolgálattal kapcsolatos hasznos tudnivalók

A Sportingbet ügyfélszolgálatát a „Kapcsolat” menüponton lehet elérni, de csak a bejelentkezést követően, azaz a Sportingbet belépés hivatkozását használva. Az élő chat funkció 9:00-21:00-ig érhető el. Emellett telefonszámon is el lehet érni a cég ügyfélszolgálatán dolgozó szakembereket, viszont ez az opció a legjobb tudomásunk szerint csak a nagy-britanniai és a kanadai felhasználóknak biztosított. Szerencsére a Sportingbet magyar nyelvű webhelye kiváló súgóval is rendelkezik, ahol kategorizáltan találhatók meg a leggyakrabban felmerülő kérdések, illetve ezek válaszai.
Konklúzió

A Sportingbet ismertető cikkünk nem lehetne teljes, ha nem összegeznénk röviden a bukmékerrel kapcsolatos tapasztalatainkat. A Sportingbet jelenlegi fő hátránya az a tény, hogy nem fogad Magyarországról új ügyfeleket. De ezt leszámítva nem igazán lehet fogást találni a brit bukmékeren. Hiszen, ha belegondolunk, színvonalas szolgáltatásokat nyújt, legyen szó akár fogadási kínálatról, a live bettingről, a cash out-ról, vagy például az élő sportesemény közvetítésről. A fogadóiroda rendszeréhez igen jó mobilbarát oldal, valamint kétféle mobil alkalmazás is elérhető, így azok számára is megfelelő lehet ez az operátor, akik a mai trendeket követve leginkább mobilon fogadnak online.
GYIK

 • 📝Németországból is lehet regisztrálni a bukmékernél?

 • Amennyire mi tudjuk, jelenleg a német nyelvterületű országok közül csupán Ausztria jöhet szóba. Németország nem volt megtalálható a tartózkodási hely szerinti ország kiválasztásának menüpontjában azon alkalommal, amikor a bukmékerirodánál számlát nyitottunk.

 • 🔒Elegendő védelmet nyújt a 128 bit-es titkosítás?

 • A mai modern 128 bit-es titkosítási megoldások olyannyira biztonságosnak tekinthetők, hogy különféle pénzügyi szolgáltatók, így például bankok is alkalmazzák. Ezért gyakorlatilag tökéletesen biztonságosnak mondható.

 • 🎧Elérhető az ügyfélszolgálat magyarul is?

 • Sajnos az ügyféltámogatási rendszer főként csak angol nyelven érhető el, pl.: online chat. Jelenleg nem sok esélyt látunk arra, hogy ez a jövőben megváltozna, és az ügyfélszolgálata a Sportingbetnek magyar nyelven is elérhető lenne.
Ajánlott bukmékerek ismertetői

open